Dünyaca ünlü İtalyan asıllı yüzme teknik direktörü Corrado Rossi ve Türkiye yüzme Federasyonu koordinatörü Abdurrahman Koral Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Harun Turhan’ın daveti üzerine Niğde ye geldi.

 

Corrado olimpik yüzme havuzunda antrenörlere seminer vererek sporcuları gözlemleme fırsatı buldu. Tesislerimize hayran kalan Corrado böyle bir havuzun İtalya da ve Avrupa’nın birçok ülkesinde bile olmadığını belirtti.

 

 Türkiye yüzme federasyonu ile 3 yıllık sözleşme imzalayan Corrado Kayseri yüzme eğitim merkezinde teknik direktörlük yapmaktadır. Geçmişinde dünya çapında bir yüzücü olduğunu ve İtalyan yüzme milli takımının hocası olduğunu şimdide Türk yüzme sporuna katkı sağlayacağını belirtti.

 

 Gençlik Hizmetleri ve Spor il müdürü Harun TURHAN; böyle seminerlerin devam edeceğini sporcularımızın önümüzdeki ay Corradonun antrenman programlarına katılacağını ve hedeflerinin Niğdeden de dünya çapında sporcuların yetişeceğini belirtti. Corradonun kendisine bizleri kırmayarak ilimize geldiniz şükranlarımızı sunarız diyerek hocayı uğurladı.






Editör: TE Bilişim