11 Kasım 2012 Pazar günü düzenlenecek olan 34. Uluslararası İstanbul Avrasya Maratonuna Niğde 3 sporcu ile katılıyor. Emekli Öğretmen Kadir Kara Veteranlarda daha önce yıllarca yarı maraton(21.100 km.) koştu. 2 yıldırda İstanbul’da yapılan uluslararası  Avrasya Maratonu'nda  tam maraton(42.195km.)  4. saat 36 dakika’da koşarak Niğde’yi ikinci kez 60 yaş üzeri vetaranlarda Avrasya maraton yarışmasında temsil ederek derece elde etti. Bu yılda 3. Kez katılacaktır.                   

        Yine Zahide Sefer İlkokul Müdürü Ramazan Eryiğit 55 yaş grubunda ise 7 kez Ulusal ve Uluslar arası yarı maraton koştu. (21.100 km). Bu yılda İstanbul Uluslar arası Avrasya tam maraton koşusuna katılacaktır. Nihat Özkaymak ise 40 yaş grubunda birçok kez yarı maraton yarışlarında 1. Olarak genelde ise sürekli ilk 10’na girerek büyük başarı göstermektedir.

      Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tesislerinde yaz, kış, soğuk, sıcak yağmur, çamur demeden günde 3 saat antrenman sporu yaparak gençlere örnek olan veteren maratoncularımız Kadir Kara, Ramazan Eryiğit ve Nihat Özkaymak bu yıl inşallah daha iyi derece yaparak İlimizi ve Ülkemizi uluslar arası Maraton arenasında en güzel şekilde temsil edeceğini söylediler.   

       Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan; Niğde’mizi Ulusal ve Uluslar arası maraton yarışlarında temsil eden sporcularımızı kabulünde spor adına her türlü maddi ve manevi destekte bulunduklarını bundan sonrada yardımlarını esirgemeyeceklerini ifade eden Turhan maratoncularımıza 34. İstanbul Uluslar arası Avrasya yarışında başarılar diledi.


Editör: TE Bilişim