Niğde’nin Süper Ligdeki tek takımı olan Niğde İşitme Engelliler Futbol Kulubü bugün Rize İşitme Engelliler takımı ile karşılaştı.

Bor 100. Yıl stadyumunda saat:11:00’da başlayan karşılaşma sonucunda Süper Lig 3. Grupta Niğde İşitme Engelliler, Rize İşitme Engelliler ile 2 – 2 berabere kaldı. Niğde İşitme Engelli takımı bu sezon 3 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı. 

Niğde’nin süperlikteki tek takımı olan, Niğde İşitme Engelliler Futbol Takımının bu hafta farklı bir destekçileri vardı.

Niğde İşitme Engelli ve Rize İşitme Engelli takımlarının mücadelesini CHP Milletvekili Doğan Şafak, CHP Niğde Gençlik Kolları üyeleri, ÜNİ-ADS Niğde ve Genç Fenerbahçe taraftarlarından oluşan Niğde Gençlik Platformu üyeleri izledi.

Karşılaşmanın ardından “Bu bir ilk adım, devamı gelecek, Sessiz çığlığın sesini Niğde il yönetimi duymamakta dirense de Türkiye duyacak” diyerek sözlerine başlayan CHP Gençlik Kolları Niğde İl Başkanı Gafur Ateş, maçın ardından platform adına şu açıklamayı yaptı.

Niğde’nin Süper Ligde bir takımı var. Ancak Niğde’yi yönetenler bu takımı nedense görmezden geliyorlar. Bu takım ligi birinci bitirirse seneye Avrupa’da Şampiyonlar liginde Niğde’yi temsil edecekler. Bugüne kadar çabaları ile süper lige çıkma başarısını gösteren bu kardeşlerimize sahip çıkalım. Deplasman maçlarına aralında para toplayarak gidiyorlar. Antrenörlere verecek para bulamadıkları için kendi arkadaşlarını antrenör yapıp karşılaşmalara çıkıyorlar. Niğde stadyumunu çok görenler maçları Bor İlçesinde oynatıyorlar. Oraya gitmek bile bir ulaşım sorunu. Sporcuların hepsi çeşitli işlerde çalışıyor, işyerlerinden izin konusunda sorunlar çıkıyor. Gelin bütün bu sorunlara çözüm üretelim. Sayın Valimiz bu kardeşlerimize sahip çıkın, bizlerin gururu olan kardeşlerimiz birlik beraberlik ve onurumuzdur. Sessiz çığlığın sesi olalım.” dedi.





Editör: TE Bilişim