Türkiye Wushu Federasyonunun 2015 yılı faaliyet programında yer alan Budokaıdo Minikler, Yıldızlar, Ümitler, Gençler, Büyükler, Veteran Bay-Bayan Türkiye Şampiyonası 5-8 Mart 2015 Tarihlerinde Antalya ili Kemer İlçesinde Gerçekleştirildi. Niğde Wushu İl Temsilcisi ve Milli Takım Antrenörü Ali ÖZKAN turnuvaya dair bilgiler verdi.

Budokaıdo Türkiye şampiyonasına 23 ilden 120 Kulüp ve ferdi olmak üzere 576 sporcu iştirak etmiştir. Niğde kafilesi olarak toplam 10 sporcu 1 antrenör 1 idareciyle katıldığımız turnuvadan 5 sporcumuz madalya kazanma başarısı gösterdiler. Kendilerini tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz. Sporcular +50 kg ümit bayanlarda Bor Cumhuriyet Orta Okulu öğrencisi ve Bor Özkan Spor Kulübü sporcusu Sümeyra SABIRLAR Altın madalya, +65 kg ümit erkeklerde Sungurbey Lisesi öğrencisi ve Gençlik Spor Kulübü Sporcusu Mücahit ÖNEM gümüş madalya, 40 kg Ümit Bayanlarda Niğde Spor Lisesi öğrencisi ve Altunhisar Belediyesi Geleneksel ve Gençlik Spor Kulübü Sporcusu Hafize DURUKAN bronz madalya, 40kg yıldız bayanlarda Mehmet Akif Orta Okulu öğrencisi ve Bor Özkan Spor Kulübü sporcusu Azra Gül ERGİNER bronz madalya, +45 kg minik erkeklerde Kemal Çetintürk İlkokulu öğrencisi ve Niğde Ümit Eğitim Spor Kulübü sporcusu Tarık ÖNEM bronz madalya kazanmışlardır. Sporcularımızı makamında kabul ederek tebrik eden Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sayın Harun TURHAN ve Spor Şube Müdürümüz Sayın Bülent ÖZGÜVEN sporcularımızın her zaman yanlarında olduklarını belirttiler.

 

Turnuvaya katılmamızda maddi manevi desteklerini esirgemeyen Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Harun TURHAN’A, Spor Şube Müdürümüz Bülent ÖZGÜVEN’E teşekkür ederim.

         

Editör: TE Bilişim