Niğdeli Veteran Atlatler Adana Kurtuluş Yarı Maratonunu başarı ile koştu.

  

Adana’nın Fransız işgalinden kurtuluşunun 92. yılı kutlama programı kapsamında bu yıl dördüncüsü düzenlenen Adana Kurtuluş yarı Maratonunu Niğde’li veteran atletler başarıyla koştular. 05.01.2014 Pazar günü yapılan Adana Kurtuluş yarı Maratonuna, Ramazan Eryiğit, Tamer Eryiğit, Süleyman Sevimli, Ayhan Dokucu, Hikmet Demirezen ve Salih Çınar katıldı.

 

Zahide Sefer İlköğretim Okul Müdürü Ramazan Eryiğit Adana Yarı maraton koşusu hakkında bilgi verdi. Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü anısına gerçekleştirilen “4. Uluslararası 5 Ocak Kurtuluş Yarı Maratonu ve Halk Koşusu” gerçekleştirildi. Atatürk Anıtı önünden startı verilen ve tarihi mekanlar geçilerek yarı maraton için 21 km.lik, halk koşusu için 4 kilometrelik müsabakalara yarı maratona 480, halk koşusu, masterler ve engellilere 150 olmak üzere toplam 630 sporcunun katılımıyla Merkez Park’ta sona erdi. Caddelerin trafiğe kapatıldığı ve 30’u kavşak 116 noktada yoğun güvenlik ve sağlık önlemlerinin alındığı müsabakalar için sabahın erken saatinde Atatürk Parkı’na gelen sporcular, burada hem parkuru tanıdılar hem de spor kıyafetlerini giyerek gerekli hazırlıkları tamamladılar.

 

Niğde’yi temsilen Adana yarı maratonu yarışının teknik direktörlüğünü yapan İlimiz atletizm İl temsilcisi Ali Tunç’un başkanlığında Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde tescili bulunan veteranlar spor kulübü sporcularının maraton yarışlarında İlimizi en güzel şekilde temsil ederek  madalya almaya hak kazandılar.

 

      İlimizi temsilen Maraton yarışına Ramazan Eryiğit oğlu Tamer Eryiğit’le birlikte katılarak Baba Oğul aynı maraton yarışında koşarak sağlıklı yaşam için halkımıza örnek olduklarını ve herkesi 5 Şubat Stadına spor yapmaya davet etmektedir.

 

       Ancak bu maratonlara gece ve gündüz her gün 10-15 km. kar, kış, yağmur, çamur demeden sürekli antrenman yaparak hazırlandıklarını ve bu sayede maraton koşularına katıldıklarını belirten Eryiğit en büyük sıkıntılarının kurum ve kuruluşlardan sponsor desteği görmediklerini, Kendi imkanlarının da yetersiz kaldığını ifade etmektedir.  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak zaman zaman destek gördüklerini ifade eden Eryiğit bu tür sportif faaliyetlere daha fazla destek verilmesi halinde spor yapan insanların çoğalacağını ifade eden Eryiğit desteklerinden dolayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan’a teşekkür ederim dedi.

 

 

            

Editör: TE Bilişim