Niğdeli Veteran Atletler Adana Kurtuluş yarı maratonu koşacaklar.

 

Adana’nın Fransız işgalinden kurtuluşunun 90. yılı kutlama programı kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Adana Kurtuluş yarı Maratonu 08 Ocak 2012 tarihinde yapılacak.

 

 Yarışmaya katılacak sporcular Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün İnternet sitesinden kayıt yaptırabileceklerdir. Kayıtların 06.12.2011 tarihinde başlayacağı bilgisi edinilmiştir.  Yarı Maraton ile ilgili olarak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün daveti ile Cumartesi günü Adana'ya gelen İAAF ve TAF yetkilileri Hadi Özbal Necati Çeteci ve Rıdvan Doğan gerekli incelemeleri yaparak  parkuru belirlemişlerdir. Buna göre yarış  Atatürk Parkından başlayacak, İstasyon, Ziyapaşa Bulvarı, Atatürk Parkı bitiminden Büyükşehir Belediyesi, Adliye, Atatürk Müze Evi, Kızılay Caddesinden Ulu Cami, Büyük Postahane, Beş Ocak Meydanı, Büyük Saat, Taş Köprü Üstünden Geçiş, Hilton Oteli, Girne Köprüsü, Merkez Cami, Arkeoloji Müzesi, Sepici Askeri Kışla, Seyhan Baraj Seti, Adnan Menderes Bulvarı(Dönüş), Dilberler Sekisi, Eski baraj, istikametinde devam edecek ve Merkez Parkta Dünya Küresi önünde bitecektir.

 

        Organizasyon yetkililerinin ifadelerine göre; Adana Kurtuluş yarı Maratonu 2013 yılında dünyanın sayılı maratonu olacağını söylediler. Niğde’yi bu yıl Adana Kurtuluş yarı Maratonunda Kadir Kara, Ali Özdemir, Nihat Özkaymak, Süleyman Sevimli, Âdem Uçar, Mehmet Tosuner ve Bilal Tok yarı maraton yarışlarında Niğde’yi temsil edecekler. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan İlimizi temsil edecek veteranlara başarılar diledi. Son yıllarda Niğde’li veteranların Avrasya başta olmak üzere ulusal ve uluslar arası maraton yarışlarında başarılı sonuçlar alarak dikkat çektiklerini söyledi.


Editör: TE Bilişim