Çayırova'da 17 ülkeden, 59 ilden yaklaşık 7 bini aşkın kişinin katıldığı Uluslararası Çayırova Yarı Maratonu 4.kez koşuldu.

Yarı maratonda erkeklerde birinciliği Etiyopya'lı atlet Negari Getachew Terfa, kadınlarda ise Etiyopyalı atlet Chaltu Tafa Waka kazandı. Maratona katılan bir çok sporcu havanın aşırı sıcak olması nedeniyle baygınlık geçirdi.

7'DEN 70'E HERKES KOŞTU


Bu yıl 4.sü düzenlenen ve her yıl giderek artan katılımcı sayısı ile Türkiye'de 3. Uluslar arası koşu olan Çayırova Yarı Maratonu koşusuna yaklaşık 7 bini aşkın kişinin katılımı ile gerçekleştirildi. Maratonda 7'den 70'e her yaşta insan katıldı.

Caddelerin cıvıl cıvıl olduğu ve insan seline döndüğü Uluslararası Çayırova Yarı Maratonu'nda günün en önemli koşusu yarı maraton koşusu oldu. 21 kilometreden oluşan ve startını Kocaeli Valisi Ercan Topaca ve beraberindeki protokol üyelerinin verdiği koşu saat 09: 00'da başladı.

10 kilometre Çayırova koşusu ile birlikte aynı anda verilen startta koşucular adeta caddeleri insan seline dönüştürdü. 10 kilometrede ve 21 kilometrede binlerce kişinin start alması ile birlikte coşku başladı. Çayırova halkının alkışları ve desteği ile başlayan 10 ve 21 KM. koşularında ilk derece 10 Km. koşusunda 00: 29: 39'uncu dakikada geldi. 10 Km.'da birinciliği erkeklerde Etiyopyalı atlet Yohannıs Jida alırken, kadınlarda ise Etiyopyalı atlet Alem Mokonnın Ourge aldı.

Uluslararası Çayırova Yarı Maratonu'nun en önemli koşusu olan 21 KM. yarı maratonunda ilk derece Negari Getachew Terfa isimli atletten geldi. 01: 03: 20'nci dakikada 21 kilometrelik koşuyu tamamlayarak birinciliği elde eden Negari Getachew Terfa isimli atlet erkeklerde ilk dereceyi aldı. Kadınlarda ise Chaltu Tafa Waka isimli atlet koşuyu 01: 14: 29'da tamamladı.

Niğde’mizi  temsilen katılan Sporcularımızdan Emekli öğretmen Kadir Kara, zahide Sefer ilköğretim Okul Müdürü Ramazan ERYİĞİT, Torbalı cami İmam hatibi Süleyman SEVİMLİ,Niğde Atatürk Lisesi öğretmeni Hikmet DEMİREZEN,Gençlik Hizmetleri ve spor Müdürlüğünde görevli antrönör Ali ÖZDEMİR ve Ayhan DOKUCU,Emekli Astsubay  Lütfan SARIDAĞ kafile olarak 21Km. lik yarı maraton yarışlarını başarıyla tamamladılar. Gençlerimize ve halkımıza örnek teşkil eden sporcularımız her gün yaklaşık 10 Km .ve 15 KM antrenman  yaparak Bu başarıya imza atmışlardır.

Maraton Sporculardan Ramazan ERYİĞİT; Maroton yarışında gösterdikleri performanstan dolayı sporcu kafilemize plaket verildi, bizde Spor’a verdikleri destekten ötürü şiltimizi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan Beye taktim ettik dedi.Sporun İnsan hayatında yapılabilecek en güzel İşlerden  biri olduğunu bahseden Eryiğit yaşam boyu kaliteli ve sağlıklı olmanın tek şartı “SPOR YAPMAK “olduğunu söyledi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan Yarı Maraton koşan sporcularımızı 5 Şubat Şehir stadında yaptıkları antrenmanda yalnız bırakmadı. Kocaeli Çayırova’da elde ettikleri başarıdan dolayı maratoncularımızı tebrik eden Turhan: Spor’un insan hayatına kattıkları faydaların sayılamayacak ölçüde olduğunu ve bütün halkımızı spor tesislerine spor yapmaya davet ediyorum dedi.



Editör: TE Bilişim