5 Şubat Stadında “Uluslararası Niğde (Darül Pehlivaniye) Güreş Müsabakaları” sloganıyla düzenlenen yarışmaya yaklaşık 500 güreşçi katıldı. 
Yurtdışından; Azerbaycan, Romanya, Gürcistan, İran, Rusya, Dağıstan, Çeçenistan ve ülkemizden de 20 ilden katılan sporcuyla beraber 500 güreşçi birçok Niğdeli vatandaşın katıldığı müsabakalarda ter döktü.

Müsabakaya Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, AK Parti Niğde Milletvekili Yavuz Ergun, AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu As Başkanı Şahin Çopur, Avrupa ve Dünya Şampiyonu Harun Doğan, AK Parti Niğde İl Başkanı Mahmut Peşin, NESOB Başkanı Alim Yeşil, protokol üyeleri ve yüzlerce Niğdeli katıldı.   

Niğde’den Dünya Güreş Şampiyonu Neden Çıkmasın
İlk kez düzenlenen güreş müsabakalarını Niğdeliler yoğun ilgi ve beğeniyle izledi. Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Rifat Özkan; “Selçuklu dönemindeki unvanımıza yakışır bir şekilde çıktıysak bizlere düşen atasporumuzu yeniden Niğdemizde ve Anadolumuzda yeşertmek, geliştirmek ve büyütmek için elimizden gayreti göstermek. Ecdadımız bu toprakları bize vatan olarak emanet etti ama aynı ecdadımızın kendi dönemlerinde uğraştığı sporlar var. Bir tanesi de ecdad yadigarı güreş sporları. Bu güreş sporlarının özellikle Anadolu’da gelişmesi ve büyümesi için özellikle çocuklarımıza, gençlerimize yeni bir heyecan getirmemiz lazım. Bizim Niğde Belediyesi olarak çıkış noktamız bu. Acaba Anadolu’da Niğde’yi bir adım ne çıkararak bu güreşi nasıl geliştiririz. Her yerden çıkar da Niğde’den dünya güreş şampiyonu neden çıkmasın. Bu bir milat olacak inşallah niyetimiz ve hedefimiz bu. Buradan aldığımız sinerjiyle Niğde Belediyesi olarak hiçbir masraftan kaçınmayacağız. Çocuklarımızın gençlerimizin daha iyi güreşçi olabilmesi için gerektiği zaman güreş hocaları kuracağız, tesisler kuracağız Niğde’den de dünya şampiyonu çıkaracağız inşallah” dedi.

Coşku içerisinde geçen güreş müsabakaları dereceye giren sporculara protokol tarafından ödüllerinin verilmesiyle son buldu.
 
Editör: TE Bilişim