Niğde, tarihinin en büyük futbol organizasyonu olan “Niğde U12 Cup” için geri sayıma başladı. 5-6 Eylül tarihlerinde 5 Şubat Stadı’nda düzenlenecek Niğde U12 Cup’a ülkemizin en önemli spor kulüplerinin 12 yaş altı takımları katılacak.

Niğde Valiliği, Niğde Belediyesi ve Niğde Anadolu FK tarafından ortaklaşa düzenlenecek dev organizasyonda Fenerbahçe, Galatasaray, Altınordu ve Niğde Anadolu FK’nın yanı sıra Ankaragücü, Gençlerbirliği, Gazişehir, Konyaspor, Malatyaspor, Sivasspor, Osmanlıspor ve Adana Demirspor kulüplerinin 12 yaş altı ekipleri mücadele edecek.

150’nin üzerinde çocuğu buluşturacak Niğde U12 Cup için tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, “Medeniyetlerin buluşma noktası olan Niğde, şimdi de minik futbol yıldızlarının buluşma noktası olacak” dedi. Niğde U12 Cup’ın kentin sportif kimliğinin gelişmesi açısından büyük önem taşıdığını sözlerine ekleyen Vali Şimşek, “Sporu, çocuk gelişiminin ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz, paylaşma, yardımlaşma, dostluk gibi duygular spor sayesinde pekişiyor. Niğde U12 Cup, Niğdeli çocuklar için yepyeni bir dönemin başlangıcı olacak” diye konuştu.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde’nin futbolda önemli bir atılım içerisinde olduğunu, Niğde Anadolu FK’nın çaktığı kıvılcımın hızla büyüdüğünü ifade ederek, “Niğde U12 Cup” ise futbol sevgisinin tüm kente daha fazla yayılmasını, ailelerin futbol ile iç içe girmesini sağlayacak. Ülkemizin en önemli kulüplerini Niğde’de konuk edecek olmamızın heyecanını yaşıyoruz. Çocuklarımızla kentimizin en güzel yerlerini de birlikte gezerek futbol ile kültürü de bir araya getireceğiz” dedi.

Niğde Anadolu FK Başkanı Seyit Mehmet Özkan ise şunları söyledi: “Bugün Avrupa’nın 12 yaş altındaki en önemli turnuvalarından biri olan U12 İzmir Cup’a 8 takımla başlamıştık. 2019 Nisan’ında ise 24 ülkeden 51’i yabancı toplam 72 takımı konuk ettik. Niğde U12 Cup’a ise 12 takımla başlamak bizleri çok mutlu etti. Geleceğimiz olarak gördüğümüz çocuklar için Niğde’de herkesin el ele verdiğini görmek daha büyük turnuvalar için bizleri cesaretlendirdi. Niğde Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek ve Niğde Belediye Başkanımız Emrah Özdemir başta olmak üzere Niğde Ticaret ve Sanayi Odası ile tüm destek veren kuruluşlara teşekkür ederiz” dedi.

Editör: TE Bilişim