Bocce, Bowling, Dart Federasyonu İl Temsilcisi Ersin DUMAN tarafından Dart sporu tanıtıldı.

 

 

 Niğde Gençlik Merkezi üyeleri, Hazım Tepeyran İlköğretim Okulu Spor Kulübü üyeleri, 23 Nisan Havacılar İlköğretim Okulu öğrencileri, İmam Hatip Ortaokulu 5. sınıf öğrencileri, Kemal Aydoğan İlköğretim Okulu ve Saruhan Zihinsel Engelliler Okulundaki öğrencilere,  Okul Sporları statüsünde olan Dart Sporu tanıtıldı.

 

Dart Sporu Ülkemizde yeni bir spor dalıdır. Buna rağmen katılımcıların ilgisi çok yoğundu. Katılımcılar arasında mini bir turnuva yapıldı. 

 

         Dart sporu İngiltere kültürlü bir spordur, ülkemizde ve birçok Ülkede zevkle ve severek oynanmaktadır. Dart eğlenceli bir spor olması yanında aynı zamanda matematik zekâsını geliştirdiğinden birçok Avrupa ülkesinde özellikle Almanya’da ortaöğretim okullarında matematik dersine takviye olarak oynatılmaktadır.

 

         Bocce, Bowling, Dart Federasyonu İl Temsilcisi Ersin DUMAN; Ümit ediyoruz ki Niğde ilimizde de bu sporun yaygınlaşması ve lisanslı sporcuların yetişmesidir. Niğde’li gençlerimizi Dart sporunda Türkiye Şampiyonasında, Avrupa Şampiyonasında ve Milli Takımda görmek istediklerini belirterek çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi.

 

Editör: TE Bilişim