Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Amatör Spor Haftası’ etkinlikleri, protokolün ve sporcuların katıldığı kortej yürüyüşü ile başladı. 

Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Niğde Cumhuriyet Meydanında başlayan kortej yürüyüşü Bor caddesi üzerinden 5 Şubat Kapalı Spor salonu önünde son buldu. Çeşitli branşlarda eğitim gören sporcular ellerindeki dövizlerle yürüyüşe renk kattı.

Kortej yürüyüşüne Niğde Vali Yardımcısı ve Bor Kaymakamı Bekir Sıtkı Dağ, Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan, Niğde Gençlik Merkezi Müdürü İlker Ötkünlü, Kurum müdürleri, antrenörler ve amatör sporcular katıldı.

Yürüyüş sonrası etkinlikler 5 Şubat Kapalı Spor salonunda devam etti. Amatör sporcular kendi branşlarındaki spor faaliyetlerinden gösteriler sundu.
Programda amatör sporcular adına işaret dili ile konuşan İşitme Engelliler Olimpiyat şampiyonu milli güreşçi Kadir Kuş konuşmasında şunları söyledi; “Benim engelim spora hiçbir zaman engel olmadı. 15 yaşında güreşe başladım. Antrenörüm yılmaz hocam ve bedri hocamla birlikte büyük ve azimli bir şekilde çalıştım. Bu çalışmaların sonucu bana başarı kazandırdı. 17 yaşında milli takıma seçildim. 2012 yılında Bulgaristan da yapılan dünya şampiyonasında üçüncü oldum. 2017 yılında ise Samsunda yapılan olimpiyatlarda şampiyon oldum. Engelim spordaki başarıma hiçbir zaman engel olmadı.” dedi.

Vali Yardımcısı ve Bor Kaymakamı Bekir Sıtkı Dağ ise konuşmasında,”Sporun hem özel hayatımızda hem de toplumsal hayatımızda ulaşmak istediğimiz yerlere koşar adımlarla azimli bir şekilde ulaşmanın en güzel yöntemidir. Bende sizler gibi amatör sporlarla uğraşıyorum. Kendimce sporun hemen hemen her dalını yapmış vaziyetteyim. Sporu hayatımın bir parçası olarak görüyorum. Sizlerde belki yarışmalara ve müsabakalara katılıyorsunuz. Sporu tıpkı yemek yeme gibi, su içme gibi sosyal hayatınızda her zaman vazgeçilmez bir parçası olarak görmenizi tavsiye ederim.”diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim