Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan spor kulüplerine yapılan yardımlar hakkında bilgi verdi.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Niğde'de sporu sevdirmek amacıyla destek geldiğini belirten Metin Kaplan, "Amaç, obeziteyle mücadele etmek, gençlerin boş zamanlarını spor yaparak faydalı bir şekilde değerlendirmelerini sağlamak, gençleri terörden, yasadışı eylemlerden korumak, sporun gelişmesi kalkınması, yetenekli ve kabiliyetli sporcuları, Türk sporuna kazandırmak." diyerek, şöyle konuştu: 

"Sporu bir yaşam biçimi haline getirmek amacıyla spor kulüplerine yardım yapılıyor. Geleceğimizin teminatı gençler için çok önemli bir misyonu ve vizyonu üstlenen spor kulüplerimiz, Türk sporunun olmazsa olmazları arasındadır. Federasyonlarımızın ve il müdürlüğümüzün gençlik ve spor faaliyetlerine aktif olarak katılan, ekonomik sıkıntı içerisinde bulunan spor kulüplerine Cumhuriyet tarihi boyunca görülmemiş rekor yardım yapıldı. 36 (otuzaltı) kulübe toplam 150 (yüzellibin) Türk Lirası maddi yardım yapıldı. 



İlimiz spor kulüplerine 2005 yılından itibaren her yıl düzenli olarak spor malzemesi ve maddi destek verilmektedir. Bu destekler sayesinde 2012 yılı ocak ayı itibariyle 10 spor dalında 58 sporcumuz milli takımlara çağrıldı. Milli takımlarda ülkemizi temsil etme şansı bulan sporcularımız ülkemiz adına Niğde'ye bir olimpiyat 2.'liği, bir dünya 3.'lüğü, bir Balkan şampiyonluğu ve Avrupa şampiyonlukları kazandırdılar. Sporcularımız toplam 9 tane altın, gümüş ve bronz madalya kazandılar. Bakanlığımızın 2012 yılında yardımları devam edecektir. Yardımların spor kulüplerimize kazandırılmasında destek veren herkese çok teşekkür ederim."

 




Editör: TE Bilişim