Niğde Polis Meslek Yüksek Okulu Dalgıçlık kulübü eğitimlerini Niğde Bor Yolu üzerindeki Olimpik Yüzme Havuzununda gerçekleştiriyor.


Niğde PMYO bünyesinde 22 tane  spor ve sosyal  içerikli kulüp var. Bu kulüplerden birisi de dalgıçlık, 4 yıl önce kurulan dalgıçlık kulübü öğrencileri daha önceki yıllarda denizde eğitim yapmışlardı. 


Niğde Olimpik Yüzme Havuzunun hizmete girmesi ile birlikte, kulüp eğitimini Olimpik Yüzme Havuzunda yapıyor. 


Niğde PMYO 'da görev yapan 3. Sınıf Emniyet Müdürü Cihan'ın verdiği dalgıçlık eğitimi Yüzme Havuzunda tüplü dalış olarak veriliyor. 


3. Sınıf Emniyet Müdürü Cihan Aydoğan ; " Eğitimle öğrencilere hem dalış sporunu sevdirmeyi hem de meslek içerisinde ilerleyen zamanda kullanabilecekleri bir yeteneklerinin olmasını sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Eğitimi 4 yıldır verdiklerini ifade eden Aydoğan, "Bugüne kadar 150 kişiye dalgıç ve yüzme eğitimi verdik. Geçen sene arama kurtarma eğitimlerine başladık. Bunlar hem emniyet teşkilatında hem de normal günlük yaşantımızda lazım olan bilgiler diye düşünüyoruz. Diğer yandan, polislerimizin çevreyi korumaları, denizlerimizin temiz tutulması adına bu çalışmaları yapmaktayız" dedi.

PMYO öğrencilerinden Zikrullah Meral de 1,5 yıldır dalış yaptığı belirterek, şunları kaydetti:

"Uzun zamandır su altı canlılarını incelemek, onların dünyasını izlemek istiyordum. Daha önce buna imkanım yoktu. Okulumuz bünyesindeki Dalış Kulübü ile bu fırsatı yakaladım. Arkadaşlarımızla teorik bilgi alıyoruz. En büyük tedirginliğim su altında nefes alamama korkusuydu. Öğrenince bu korkumu yendim. Herkese tavsiye ediyorum."

Öğrenci Veysel Cengiz ise kursun çok zevkli aynı zamanda da vücut gelişimi ve sağlığı açısından faydalı olduğunu ifade ederek, "Bu spor sayesinde denizle daha içli dışlı olmaya başladım. Denizin bütün güzelliklerini görme fırsatını yakaladım. İlk dalışımda korkularım oldu. Zamanla bu korkunun yersiz olduğunu fark ettim" diye konuştu. 

Niğde PMYO Dalgıç Kulübü öğrencileri daha önceden Mersin gibi illerde denizde dalış eğitimi alıyorlardı...

















Editör: TE Bilişim