Niğde YİBOlar Türkiye Güreş Şampiyonasına iddialı hazırlanıyor.

 

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığı tarafından güreşin alt yapısını oluşturmak için başlatılan proje kapsamında Mayıs ayında Yibo Okulları arası Türkiye şampiyonası yapılacak. Niğde Yibo okulları 3 İlçede güreş faaliyetlerinde bulunuyor. Bor Yibo’da Nurettin Özen, Çamardı Yibo’da Serkan Avşar ve Ulukışla Yibo’da Alper Balta nezaretinde yibo öğrencileri çalışmalarına devam ediyor.

 

              Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan; Sporda kalkınmış Ülkelerde bu tür yatılı okulların spor eğitim merkezleri gibi, diğer adıyla spor okulları gibi, planlanarak, alt yapıda sporcu yetiştiren, sporcu üreten fabrika gibi çalıştığını, bu ülkelerde sporun alt yapısının bu okullardan yetiştirildiğini ve çok kısa zamanda milli takımlara yükselen yetenekli ve kabiliyetli sporcuların ülkeleri adına uluslar arası şampiyonalarda daha kısa sürede başarılı olduğunu ve Ülkemizde güreş federasyonu yiboları yakın takibe alarak İl Müdürlükleriyle işbirliği içerisinde malzeme yardımı yaparak çok güçlü bir altyapı oluşturma çabası içerisindedir. Niğde olarak ilimizdeki yiboları Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezleriyle işbirliği yaparak yiboları faaliyete geçirildi, şimdi hedefimiz Türkiye şampiyonasında başarılı olmak ve başarılı sporcuları milli takımlara kazandırmak.

 

Ülkemizde sporun gelişmesi ve kalkınması kısa sürede başarıya ulaşması için Yibo’ların üzerinde ciddi bir şekilde durulması gerektiğinin altını çizen Kaplan; tecrübelerine dayanarak sporun her kademesinde hizmet eden bir spor adamı olarak, spor eğitim merkezlerinden sonra Türk sporunun yeni alternatif altyapısının fiziki mekânlarının uygunluğu sebebiyle Yibo’lardan geçtiğini söyledi. Türkiye genelinde Yibo’larda 10.000 öğrencinin güreşe başlatılmasını, yeni şampiyonlar yetiştirilmesi ve Uluslar arası arenada daha başarılı olmak için çalışmaların başlanıldığını söyledi.

 








Editör: TE Bilişim