Niğde Veteranlar Spor Kulübü olağan toplantısını yaparak, yeni görev dağılımı ve 2011 yılındaki faaliyetlerini açıkladı. Toplantıda Niğde’nin veteranlar ligine katılacağının müjdesi verildi.
 
Atilla Tasalı’nın bağında yapılan toplantıda Sadettin Ertürk tarafından yapılan çiğ köfte ikram edildi. İkramlardan sonra toplantının gündemine geçildi. Gündemde bulunan konuları görüşen Veteranlar Spor Kulübü Başkanı Lütfi Yılmaz, yeni yönetimlerini şöyle açıkladı; Başkan Lütfi Yılmaz, Başkan Yardımcısı Sebahattin Altındağ, Genel Sekreter Ahmet Buğdaycı, Genel Kaptan Yavuz Durumel, Muhasip, Harun Akarsu ve Kulüp Müdürü Akif Özmen. Disiplin Kurulu Üyeliğine ise Gürol Yılmaz, Atilla Tasalı ve Haluk Çıkrıkçı getirildi.
 
Yönetimin açıklanmasın ardından Türkiye Futbol Federasyonu tarafından kurulan Veteranlar Ligi hakkında Genel Kaptan Yavuz Durumel bilgi verdi. Bu yıl ilk kez başlayacak olan Veteranlar Resmi Liginin 1 Eylül 2011 tarihinde başlayacağını belirten Durumel, maç kadrosunda en fazla 30 sporcunun yazılabileceğini, biri içerde biri deplasmanda olmak üzere ayda iki maç yapılacağını, maçların 35 dakikada 2 devre halinde oynanacağını ifade etti.
 
Maçlara 18 kişilik kadro ile çıkılacağını, maçtan çıkan oyuncunun tekrar giremeyeceğini 6-7 kişi değiştirme hakkının bulunduğunu kaydeden Durumel, ligde yaş sınırlaması bulunduğunu 35-38 yaş arası 3 sporcunun oynayabileceğini diğer sporcuların 38 yaş üstü olmasının zorunlu olduğunu, kırmızı kart gören sporcunun ise bir maç oynayamayacağını açıkladı.
 
Durumel, ligle ilgili prosedürleri de açıklayarak sporculardan istenen evrakları sıraladı. Lige katıla bilmek için sporcuların evrakları zamanında ve eksiksiz olarak getirmesi gerektiğini hatırlatan Durumel, kulüp olarak lig içinde ayrıca bin lira teminat yatırmalarının şart olduğunu sözlerine ekledi.
 
Kulüp Başkanı Lütfi Yılmaz, Yavuz Durmel’in açıklamalarından sonra yaptığı konuşmada, yeni bir döneme girdiklerini ve artık resmi maçlara çıkacaklarını, ligde Niğde’yi en iyi şekilde temsil etmek için çok çalışmaları gerektiğini söyledi. Yeni dönem için hazırlıkları başladıklarını, Takımın birinci kaptanlığına Ahmet Buğdaycı’nın, ikinci kaptanlığına Şükrü Hanbaydır’ın, Teknik Heyete ise İdris Gündoğdu ve Can Doğan getirildiğini açıkladı.
 
Haftada 2 olan antrenman ve çalışmaları haftada üç güne çıkartacaklarını vurgulayan Yılmaz, sevgi, saygı ve hoşgörü çerçevesinde veteran bilincinden taviz vermeden çalışacaklarını ve lig başlayıncaya kadarda turnuvalar düzenlemeye devam edeceklerini kaydetti.
Nisan, Mayıs, ve Haziran aylarında Sivas, Konya ve Trabzon illerinde turnuvalar yapılacağını hatırlatan Yılmaz, Bahar Şenliği Turnuvasının ise Niğde’nin önderliğinde her yıl devam edeceğini sözlerine ekledi.
Saha yapma projelerinin bulunduğunu da hatırlatan Yılmaz, bu yılki gençlere yönelik olarak yaptıkları çalışmaları açıklayarak, 1995-1996 doğumlu futbol takımı pilot takım İmam Hatip Lisesi, 1998-1999 doğumlu futbol takımı, voleybol kız takımı, voleybol erkek takımı olmak üzere toplamda 200 genç sporcularının bulunduğunu söyledi.
 
Toplantıda Bal Ligi 2010-2011 sezonunun başında yönetimini devraldıkları Niğde Belediye Spor hakkında bilgilendirme yapması istenen Başkan Yardımcısı Sebahattin Altundağ, tüm imkansızlıklara rağmen devraldıkları takımı orta sıralarda ligi tamamlattıklarını, emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini, kendilerine zamanında ve daha iyi destek verilseydi, iyi başladıkları ligi daha üst sıralarda tamamlayabileceklerini, ancak imkanlar dahilinde en iyisini yaptıklarını söyledi.
 
Toplantı sonunda ise üyelerin dilek ve temennileri alındı.
 
Yom Ajans- Niğde


Editör: TE Bilişim