İlimizin Çamardı İlçesi Demir Kazık Bölgesinin Coğrafi Konumu ve Doğal güzelliği bakımından Dünyanın sayılı dağ tırmanışı ve trankkin alanı olarak yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaktadır. Ancak bölgede, zaman zaman dağcı kazaları yaşanmaktadır. İlimizde Medikal kurtarmada yetişmiş dağ ve yüksekten kurtarma konusunda yetişmiş personel sorunu yaşanmaktadır. Bu sorunun aşılması nedeniyle Niğde Sağlık Müdürlüğü olarak çalışmalar başlatılmıştır. ‘En iyi yatırımın insan eğitimine yapılan yatırım olduğu’ prensibi ile Niğde UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) Dağ ve Yüksekten Kurtarma Eğitimine başlamış ve konu ile ilgili kamp alanı oluşturulmuştur.

 Niğde-Çamardı-Cimbar Vadisinde 05.09.2011 tarihinde başlatılan kamp ve eğitim çalışmalarına 06.09.2011 tarihinde Sağlık Müdürü Dr. Bahattin İLTER de katılmış eğitim çalışmalarını yakından izlemiştir. İlk etapta 12 kişilik 2 tim olacak şekilde eğitimler başlatılmış ve bundan sonrada bu eğitimlere devam edilmesi kararı alınmıştır. Bu kapsamda Olası Dağcı kazası ve afet durumunda medikal anlamda müdahale edecek dağda ve yüksekten kurtarma yapabilecek ekipler yetiştirilecektir.  

 İlimizde düzenlenen kamp ve eğitim çalışmalarına Kayseri ve diğer illerin destek ve katılımları ile Niğde UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) katılmıştır. Niğde UMKE’den (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi), UMKE Sorumlusu Adem TOK, Dr. Muhhamet BAYRAKTAR, Sağlık Memuru Halit BAŞOĞUL,SM Rüstem ÜLKER, Sağlık Memuru İsmail ÖKAN, Sağlık Memuru Orhan YANIK, Sağlık Memuru Ersin ESEN, Sağlık Memuru Faruk UTUĞLU, Ebe Nilüfer SALCI, Hemşire Gülden TEMUR, Hemşire Serap SAĞIR’ın katılımları ile yedi günlük eğitim programı devam etmektedir. Zaman içerisinde çalışmalar devam edecektir.










Editör: TE Bilişim