20 Temmuz 2013 tarihinde 5 Şubat Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen Veli toplantısına 85 veli katıldı. Toplantıda Bölge antrenörü Melek EREN, Turgay ATEŞMEN, Taekwon-do İl Temsilcisi Ufuk ŞİMŞEK velileri bilgilendirdi.

Bölge Antrenörü Turgay ATEŞMEN; Sporcuların fiziki gelişimleri, ruhsal ve zihinsel gelişimlerini anlatan bir sunu yaptı. Türk sporcular ile Avrupalı sporcuları karşılaştıran tablolardan örnekler verdi. Başarıya giden yolu velilerimize anlattı. Bölge Antrenörü Melek EREN; Sporcu beslenmesi konulu bir sunum yaptı. Beslenmenin gelişim ve sportif başarıya etkilerini anlattı. Özellikle annelerden çocukların beslenmeleri konusunda titizlik göstermesi konusunda ricada bulundu. İl Temsilcisi Ufuk ŞİMŞEK; Sporun kazandırdıkları, derece yapan sporcuların Spor Akademisi, Askeri Lise ve Polis Okulları sınavlarında aldıkları ek puanlar. Milli Sporcuların Üniversitede aldıkları burslar konulu bir sunu yaptı. Toplantıda Niğde’nin 2013 yılı başarı tablosu anlatıldı.


Altyapıdaki çocukların izlemesi gereken yollar karşılıklı soru cevap şeklinde anlatıldı. İl Temsilci Ufuk ŞİMŞEK veliler Taekwon-do yapıyor sloganı ile bir proje başlamasını önerdi. Projede her velinin bir Taekwon-do elbisesi olacak, haftada en az bir gün antrenmana girecek hem kendi sosyal faaliyetini yapacak hem de çocuğunu daha iyi anlayıp destek olacak. Bu öneriye veliler ciddi destek verdi Ramazan ayından sonra projenin başlaması kararlaştırıldı. Toplantı Bölge antrenörleri Melek EREN ve Turgay ATEŞMEN’nin veliler ile bire bir görüşmeleri ile sona erdi.


TAEKWONDO MİLLİ TAKIMI DÜNYA ŞAMPİYONASINDA SIFIR CEKTİ

15-20 Temmuz 2013 tarihleri arasında Meksika'nın Pueblo kentinde 134 Ülkeden 868 taekwondocunun katılımıyla yapılan 21. WTF World Taekwondo Championships - 21. Dünya Taekwondo Şampiyonası müsabakalarında Türkiye Tarihinde ilk kez Hiç madalya kazanamıyarak "SIFIR ÇEKTİ".

 

Büyük ümitlerle katıldıgımız 21. Dünya Taekwondo Şampiyonasında şampiyonaya katılan tüm ülkeler aynı hakemlerin yönetiminde yarışıp madalyaları toplarken, Federasyon yetkililerimize göre "Hakem Hataları" nedeniyle madalya kazanamadıgımız açıklandı. Kürsü ve Madalya yüzü göremediğimiz bu şampiyonada Kore, Küba, Rusya, İran, Meksika, İtalya, Hırvatistan, Fransa ve Avustralya şeref kürsüsünde yerlerini aldılar. Taekwondo Milli Takımımızın İspanya Açık'ta erkeklerde sıfır çekip hiç derece yapamaması, Akdeniz oyunlarında neden sadece 2 Altın madalya kazandıgımızın yeteri kadar sorgulanmaması , Dünya Taekwondo şampiyonasında hiç hakkımız olmuyan bir HEZİMETİ yaşamamıza ve SIFIR ÇEKMEMİZE neden oldu.


Editör: TE Bilişim