16–19-Ekim 2010 tarihleri arasında Niğde Demirkazık Kamp eğitim merkezinde Balkan Ülkeleri Dağcılık birliği toplantısı (BMU)  Niğde Demirkazık Kamp Merkezinde  başladı.

             Niğde'nin Çamardı ilçesi Demirkazık Dağ ve Kayak Evi'nde bir araya gelen Balkan Dağcılık Birliği üyesi ülkelerin temsilcileri, Demirkazık dağı eteklerinde dağcılık sporunun gelişimini ve sorunlarını tartıştı.
 
 Türkiye, Bosna Hersek, Karadağ, Makedonya, Arnavutluk, Sırbistan ve Bulgaristan'ın asil üye, Yunanistan, Hırvatistan ve Slovenya'nın da gözlemci olduğu Balkan Dağcılar Birliği'nde toplantıya Bulgaristan, Hırvatistan ve Sırbistan heyeti katılmadı. 16 Ekim'de başlayan ve 19 Ekim günü sona erecek toplantı Makedonya'nın dönem başkanlığında gerçekleştiriliyor. Balkan Dağcılık Birliği Dönem Başkanı Prof. Dr. Jovica Ugrinovski toplantının dağcılık sporu için önemli gelişmelere yol açacağını ifade ederek, Balkanlar organizasyonu olarak daha güçlü olma kararı aldıklarını yapılacak uluslararası tırmanışlarda da ortak hareket etme kararı aldıklarını ifade etti
.
           Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca ise, Aladağlar'ın dağcılık sporları açısından dünyanın en uygun yerlerinden biri olduğunu belirterek, "Niğde sadece patatesle, fasulye ile anılmamalı. Burası zorlu parkurlarıyla sert rotaları ile Alp dağının bir uzantısı olan önemli bir dağ. Türkiye olarak bu tür organizasyonlara verdiğimiz destekle hem ilin hem de ülkenin iç ve dış turizmine katkı sağlamayı amaçlıyoruz" diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim