Gençlik Hizmetleri ve Spor Niğde İl  Müdürlüğü tarafından her yıl düzenli olarak organize edilen İl Spor Merkezlerine Niğdeli çocuklar ve gençler rekor katılım sağladı. Toplamda 22 branşta 40 Antrenör görev aldı ve 5 bin sporcu katıldı. 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan, “İl Spor Merkezleri, 22 farklı branşta verilen eğitimlerle birlikte 5 ile 18 yaş grubu çocuk ve gençlerle buluştu. Gençlerin sporla tanışarak sporla yaşaması, güvenli ve sağlıklı ortamlarda spor yapması ve fiziksel olduğu kadar zihinsel ve ruhsal gelişimine de katkı sağlaması amacıyla yürütülen projede, temel eğitimin yanı sıra sporun evrensel ilkeleri ve sporun ana ögesi haline gelen Fair-Play kuralları hakkında da gençleri bilinçlendirerek Fair-Play anlayışına sahip bireyler olarak yetiştirilmesi sağlandı" dedi.

Turhan, "Antrenörlerimiz İl Spor Merkezlerine katılan yetenekli sporcuları tespit ederek Gençlik Spor Kulübüne kazandırdılar. İl Spor Merkezlerine sporcu velileri de büyük önem verdi çocuklarıyla birlikte salonlara gelerek onların gelişimlerini takip ettiler. İl Spor Merkezlerine Engelli vatandaşlarımızda katılarak sporun engel tanımadığını herkese gösterdiler. Spor sayesinde engelli vatandaşlarımızda spor yapmanın vermiş olduğu mutluluğa bizlerde ortak olduk. İl Spor Merkezlerinin açılışından bu yana özverili çalışmalarından dolayı tüm Antrenörlerimize teşekkür ediyor; çalışmalarında başarılar diliyorum’’ diye konuştu.


http://www.borhaber.net/spor/nigde-il-spor-merkezlerine-rekor-katilim-h17866.html

Posted by Bor Haber on 13 Eylül 2015 Pazar
Editör: TE Bilişim