Vali Âlim BARUT Niğde Merkez İlçe Setevler Mevkii eski BESYO binası yanında inşa edilen yarı olimpik yüzme havuzu inşaatının incelemelerinde bulundu
 
   Niğde İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan Yarı olimpik Yüzme Havuzu’nda sona gelindi. Test çalışmalarının yapıldığı yüzme havuzu 2011 yılı içinde Niğde halkının hizmetine sunulacak.
            1.291.564 TL yaklaşık maliyete karşılık 577.053 TL üzerinden sözleşme imzalanan yarı olimpik yüzme havuzunda fiziki gerçekleşme % 100 oldu.
            Bodrum ve zemin kat olmak üzere toplam iki kattan ibaret olan yarı olimpik yüzme havuzunun çatısı uzay çatıdır. Yarı olimpik yüzme havuzunun alanı 312,5 metrekare, havuz derinliği 1,80 metre ve havuz ölçüleri 25 metre*12,50 metredir. Toplam havuz kapasitesi 562,50 metreküp olup fiziksel arıtma ve kimyasal dezenfeksiyon sistemine sahiptir. Fiziksel arıtmada ozon jenaratörü kullanılacak olup kimyasal dezenfeksiyon sisteminde klorlama ve pH dengeleme sistemi kullanılacaktır.
            Havuz kenar yürüyüş alanlarında yerden ısıtma sistemi uygulanmıştır. 65 kg/saat kapasiteli nem alıcı havalandırma sistemine sahiptir. Isınma sistemi doğal gazlıdır. Deneme çalışmalarında günlük 120 metreküp doğalgaz tüketmektedir.
            Vali Âlim BARUT, yukarıda teknik özellikleri anlatılan yarı olimpik yüzme havuzunda geçtiğim ay içerisinde incelemelerde bulundu. Vali BARUT, tesisin bitme aşamasına geldiğini belirterek Niğde için önemli bir eksiğin giderileceğine dikkat çekti. BARUT, imkanlar dahilinde teknolojik imkanlardan azami ölçülerde faydalanılarak inşaatın tamamlandığını belirterek, İl Özel İdare eliyle yapılan yarı olimpik yüzme havuzunun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü eliyle işletilmesini planladıklarını söyledi.
            BARUT, il için büyük eksiklik olan ve vatandaşlardan aldıkları yüzme havuzu yapılması yönündeki taleplerin böylelikle giderildiğini ifade ederek, tüm Niğdelilere yüzme havuzunun hayırlı olmasını diledi.
            Vali Âlim barut yarı olimpik yüzme havuzu incelemesi esnasında yaptığı açıklamasında şunları kaydetti.
“İl için eksiklerden bir tanesi idi. Tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz Emeği geçenlere sözlerimin başında teşekkür ediyorum.
Görüldüğü üzere teknolojik imkanları bütçemiz ölçüsünde en azami biçimde kullanarak bu havuzu Niğde halkına kazandırdık. Yaklaşık 596 bin TL üzerinden sözleşme yapılarak bu işi ihale ettik. Geçtiğimiz yıl içinde bu işi Niğde halkına sunmak isterdik ancak 2011 yılına sarktı. Tüm kontrollük çalışmaları kendi personelimizce gerçekleşti ve şartnamelere uygun bir iş çıktı ortaya.
İl Özel İdaremiz eliyle yaptık bu işi. işletilmesi konusunda değerlendirmemiz sürüyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü eliyle işletilmesini planlıyoruz. Niğde halkıda kendisine sunulan bu hizmetten en güzel şekilde istifade etmesini bilecektir. Halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.”
 
Editör: TE Bilişim