Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, kentin stadyum ihtiyacını gidermek için 3 ayrı alternatif çalışma üzerinde durulduğunu açıkladı. Başkan Akdoğan, mevcut stadyumun genişletilmesi ya da yeni bir stadyumun yapılması için girişimde bulunduklarını ifade ederek, “Bir terslik olursa Niğde Belediyesi’nin stadyum yapabilecek imkanları var” dedi.

Türkiye Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta, namağlup Gümüşhanespor’u kendi saha ve seyircisi önünde 1-0 yenerek,  rakibine ilk mağlubiyetini tattıran Niğde Belediyespor, zirve mücadelesine  de ortak oldu. Niğde Belediyespor’un Spor Toto 2. Ligi’nde aldığı başarılı sonuçlar taraftarların takıma olan ilgisini artırdı. Niğde Belediyespor’un, geçtiğimiz haftasonu 5 Şubat Stadı’nda Gümüşhanespor’u ağırladığı karşılaşmaya taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. 3 bin 500 seyirci kapasiteli 5 Şubat Stadı tıklım tıklım dolarken, bir o   kadar seyirci de dışarıda kaldı. Bu tablo 5 Şubat Stadı’nın artık yetersiz olduğunu gözler önüne serdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Niğde  Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, özellikle Gümüşhane maçının ardından vatandaşlardan yeni stadyum için çok sayıda mesaj aldıklarını belirtti. Vatandaşların talebiyle ilgili olarak Niğde milletvekilleri ve Gençlik ve Spor  Bakanı ile görüşmeler yaptıklarını anlatan Belediye Başkanı Akdoğan, “Stadyum önemli bir yapı. Ha deyince bakanlık bunu programa hemen alamayabiliyor. Şu anda mevcut stadyumun kapasitesinin 12 bine çıkarılması gibi bir düşünce oluştu. Bakanlık bu çalışmaya hemen başlanabileceğini belirtiyor. Başka bir alternatif ise yeni bir stadyumun yapılması. Bizim yeni stadyumu, 2017 yılı programına aldırmak için bir girişimimiz var” dedi.

BELEDİYENİN STADYUM YAPACAK GÜCÜ VAR
Niğde Belediye Başkanı ve Niğde Belediyespor Kulübü Onursal Başkanı Faruk Akdoğan, yeni stadyum için üçüncü alternatif olarak da Niğde Belediyesi’ni işaret etti. Başkan Akdoğan, yeni stadyumun genişletilmesi ya da yeni bir stadyum fikriyle ilgili bir terslik olması durumunda devreye Niğde Belediyesi’nin girebileceğini kaydetti. Başkan Akdoğan, Niğde Belediyesi olarak stadyum yapabilecek imkanlarımız var. Bir stadyumumuz olacak. Ben inanıyorum ki Aralık ayının sonuna kadar yeni stadyum çalışmasını bakanlığın 2017 yılı programına aldırırız” diye konuştu.

 
 
 
Editör: TE Bilişim