Niğde Üniversitesi  Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) tarafından Niğde’de plaj voleybolu turnuvası düzenlendi.

BESYO Yerleşkesi içerisinde 50 kamyon kum kullanılarak oluşturulan ve diğer plaj sporlarının da yapılabileceği alanda gerçekleştirilen turnuvaya kadınlar, erkekler ve karışık olmak üzere 3 kategoride toplam 44 takım katılıyor.

Konuyla ilgili olarak Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Serkan Hazar, şunları söyledi;

“Okulumuz yarı olimpik spor salonu, antrenman salonları, kondisyon salonu, tenis kortu, sentetik futbol sahası, atletizm pisti ve uluslararası standartlardaki futbol sahasıyla neredeyse tüm branşların en iyi şartlarda yapılabileceği imkanlara sahip. Öğrencilerimiz düzenlenen birçok turnuvaya katılıyorlar. Son dönemde plaj sporlarına yönelik turnuvalarda sıklıkla düzenleniyor. Bu turnuvalara katılan ya da katılmak isteyen öğrencilerimizin bu yönde talepleri vardı. Biz de harekete geçerek böyle bir alanı oluşturmak için girişimde bulunduk. Sahayı oluşturmak için gerekli kumu Altunhisar Belediyesi, nakliyesini ise Bor Belediyesi yaptı. Yaklaşık 50 kamyon kum kullanılarak oluşturulan sahada plaj futbolu, plaj voleybolu ve plaj hentbolu yapılabilecek. Başta bize her konuda destek olan Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür olmak üzere bu sahanın yapımında emeği geçen Altunhisar Belediyesi’ne ve Bor Belediyesine teşekkür ediyoruz”.

3 gün sürecek olan plaj voleybolu turnuvasıyla ilgili olarak da bilgiler veren Doç. Dr. Serkan Hazar, “25 erkek, 4 kadın ve 15 karışık toplam 44 takımın müracaat ettiği turnuvaya üniversitemizdeki tüm okullardan katılım sağlandı. Turnuvamız 28 Mayıs 2015 Perşembe günü gerçekleştirilecek final maçlarıyla sona erecek. Tüm öğrencilerimizi buradaki maçları izlemeye ve sonraki yıllarda düzenlenecek turnuvalara katılmaya davet ediyorum” dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim