Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Niğde Anadolu FK nın Niğdeli çocuklara yönelik spor hareketi devam ediyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile sürekli yeni projeler hazırlayan Niğde Anadolu FK İl genelinde çocuklarımızın spor ile buluşması ve dolayısı ile de yetenekli çocuklarımızın tespit edilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.
Geçtiğimiz günlerde yapılan “Niğde U12 Cup” sonrası İl ve İlçelerimizi kapsayan muhteşem bir organizasyon daha planlandı. Niğde Cumhuriyet Kupası..

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Niğde Anadolu FK tarafından planlanan turnuva 21 Ekim tarihinde başlayacak. 


Turnuva hakkında açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim YAŞAR ; Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde, Bilim, sanat, spor ve benzeri alanlardaki özel yetenekli çocuklarımızın yeteneklerine uygun bir eğitim içeriği ve ortamı sunmak Millî Eğitim Bakanlığının öncelikli politikaları arasındadır. Bu bağlamda ilimizdeki ilgili kurum ve kuruluşlar ile işbirliğine gidilerek çocuklarımızı erken yaşta spora yönlendirmeyi amaçlıyoruz. Tüm halkımızı çocuklarımız ile bu coşkuyu paylaşmaya davet ediyorum" dedi. 

 Turnuva işleyişi hakkında açıklama yapan Niğde Anadolu FK Futbol Okulları ve Öz Kaynak İdari Direktörü Eser ETİ ise açıklamasında;   Turnuvamıza İl genelinden toplam 32 İlkokul başvuru yaptı. Turnuvada, 9-10 yaş aralığında Niğdeli 384 çocuğumuz Futbolun coşkusunu yaşayacak. Niğde Merkez, Çiftlik, Bor ve Çamardı İlçelerimizden katılan çocuklarımız öncelikle “İlçe Birinciliği” için mücadele verecek ardından İlçe Birincilerinden oluşan “Final Grubu” ile turnuva tamamlanacak. Müsabakalar 21 Ekim tarihinde başlayıp, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında tamamlanacak. İlçe müsabakaları İlçelerde bulunan sahalarda, Final grubu ise Niğde 5 Şubat Stadında yapılacak. Müsabakalar boyunca NAFO ve NAFK Öz Kaynak Teknik Ekibi müsabaka alanlarında görev alacak ve İl genelinde 384 Çocuğumuzu tüm teknik ekibimiz ile dikkatle izleyecek. Turnuvada dereceye giren takımlarımıza Kupa ve madalya taktimi yapılacak" dedi. 

Editör: TE Bilişim