Niğde’yi Bölgesel  Amatör Futbol Liginde (BAL) temsil eden Niğde Belediye spor, yeni transfer ettiği 4 futbolcu ile sözleşme imzaladı.

 

Transferlerle takımın daha da güçleneceğini belirten Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Niğde’nin şu anda ligde tek temsilcisi Niğde Belediye Spor. İyi bir başlangıç yapıldığını söyleyemeyiz. Başta Mersin’de Toroslar Belediye sporla talihsiz ve şanssız bir maç oynadık. Bu maçta Niğde Belediye Spor hak etmediği bir şekilde iki tane kırmızı kart gördü ve yine Niğde Belediye Spor hocasına hak mahrumiyeti cezası verildi. Tabi kırmızı kart cezalısı oyuncularımızın da eklenmesiyle kendi sahamızda oynadığımız Ceyhan spor maçını da 2-0 kaybettik. Ceyhan sporla yapılan maçı bende izleme imkanı buldum. Takımımızda gördüğümüz eksiklileri hocamızla da görüşerek tespit ettik. Bu kanaatimiz doğrultusunda dört yeni futbolcu transferi gerçekleştirdik. Başta Adana Spor’dan profesyonel bir arkadaşı transfer ettik.  Yine bir sol açık, bir ön libero ve birde forvet olmak üzere dört t futbolcuyu Niğde Belediye spora kazandırdık. Belediye Başkanı’nın Niğde Belediye spor yönetiminde değil. Ama Niğde Belediyesinin uhdesinde olan bir dernek çerçevesinde Niğde Belediye spor başta olmak üzere diğer sportif aktiviteleri de yürütüyoruz. Bu bağlamda Niğde Belediye sporun hem maddi hem de manevi olarak yegâne destekçisiyiz. Bu bağlamda sadece belediye kaynakları değil ama iş adamlarımızın esnafımızın tüccarımızın da Niğde Belediye spora hem maçlarda hem de maddi olarak ta destek de bulunmasını talep ediyorum” dedi.

 

Herkes imkanı ölçüsünde bu taşın altına elini koyarsa Niğde Belediye spor önümüzdeki dönemde üçüncü lige çıkma imkanı elde eder diyen Başkan Akdoğan; “Niğde Belediye spor Türkiye’ye açılan bir kapımız olur. Ben hem maçlarımızı izlemek üzere tüm Niğdelileri stadyuma davet ediyor, destek olmalarını temenni ediyorum. Sporcularımızın öncelikle Niğde Belediye spora hayırlı olmasını diliyorum, teknik ekibimize başarılar diliyorum. İnşallah geçtiğimiz iki maç bizim için bir tecrübe olmuştur. Bundan sonra daha iyi olacağını düşünüyor ve ümit ediyorum. Her zaman futbolcularımızın ve teknik heyetimizin arkasındayız. Bundan sonra inşallah Niğde Belediye Sporu daha iyi günler bekliyor diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 

Spor alanında da Niğde’nin adının duyulması konusunda çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Akdoğan; “Bedensel engelliler spor kulübünü de Niğde Belediye Spor uhdesine meclis kararıyla almış bulunuyoruz. Bundan sonra Bedensel Engelliler takımımızın da Niğde Belediyesi olarak maddi ve manevi destekçisi olacağız. O kardeşlerimizi de bu çatı altında destekleyeceğiz onlara Niğde’mizi Türkiye’de temsil ettirme imkanı sağlamış olacağız. Bunun dışında Niğde Belediye spor Basketbolda da bir aktivite içerisinde buda geçen yıl yoktu bu sene ilk kez başladık. Yine İşitme Engelliler spor kulübü onlarda bizleri ziyaret ettiler. İşitme Engelliler spor kulübünün de 7 tane deplasman maçının giderlerini  Niğde Belediye spor olarak biz karşılayacağız. Sporun her branşına Niğde Belediyesi olarak destek oluyoruz olmaya da devam edeceğiz. Yeter ki gençlerimiz bu işe ilgi duysun bu işe kafa yorsunlar kahve köşelerinden kurtulsunlar kötü alışkanlıklardan kurtulsunlar amacımız bu” dedi.

 

Niğde Belediye sporun transfer ettiği futbolcular

Davıd Maghladerıdze Çarşamba spor

Davıd Zrabashvili Gürcistan

Hüseyin Çamlıtepe Çıksalın spor

Kaan Taşar Adanaspor


Editör: TE Bilişim