Yaptığı her çalışmayla örnek projelere imza atan Niğde Belediyesi’nin ilk kez düzenlediği Sutopu turnuvası belediyeye ait yarı olimpik yüzme havuzunda yapıldı. 

Şehrimiz adına önemli bir gelişme
Turnuva başlamadan önce konuşma yapan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan 8 sene öncesinde Niğde’ye ait bir yüzme havuzunun bile olmadığını söyledi. Akdoğan ‘’8 sene öncesinde bırakın turnuva yapmayı Niğde’de yazın bile yüzecek mekanımız yoktu. Bugün geldiğimiz noktada aralık ayının 14’ünde dışarda hava eksi 10 dereceyken biz kapalı yüzme havuzumuzda su topu turnuvası düzenliyoruz. Bu da şehrimiz adına önemli bir gelişme ‘’dedi.
Başkan Akdoğan su sporlarına olan düşkünlüğünden bahsederken, haftada iki kez Niğde Belediyesi’ne ait yarı olimpik yüzme havuzuna kendisinin de geldiğine değindi.

Her türlü projeye açığız
Belediye Başkanı Akdoğan Niğde’de su sporlarının daha çok gelişmesini hedeflediklerini ve bunun için de çeşitli su sporları organizasyonları düzenlemeye devam edeceklerini ifade etti. Niğde’de farklı aktivitelere de ihtiyaç olduğunu dile getiren Akdoğan ‘’ Şehrimizde değişik aktivitelere mutlaka ihtiyaç var. Bu aktivitelerden bir tanesi de yüzme. Şehrimizin kültürel ve sosyal yaşamına katkıda bulunabilecek her türlü düşünce ve projeye açık açığız’’ ifadelerini kullandı.
Sutopu turnuvasının düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Akdoğan ‘’Bu turnuvaya katılma cesaretini gösteren tüm takımlarımız bence birinci olmuşlardır. Turnuvanın sonunda tüm katılımcılarımıza sürpriz ödüllerimiz olacaktır. Şimdiden tüm sporcularımıza başarılar diliyorum’’ dedi.

Yüzme il temsilcisi Turan Sayın da Başkan Akdoğan’ın yüzmeye verdiği katkılardan dolayı teşekkür ederken kendisine plaket takdim etti.


 
Editör: TE Bilişim