Niğde Belediyespor Kulübü Başkanı Yakup Yerlikaya, 3. lig yolunda iddialı olduklarını söyledi. 

3. Ligde mücadele eden Niğdebeledispor bu sezon 23 oyuncudan 17’sini yeni transfer ederek bu sezonda şampiyonluk için mücadele edecek.

Yeni sezona iyi hazırlandıklarını belirten Kulüp Başkanı Yakup Yerlikaya, ilk maçın BAY geçmesinden dolayı haftayı boş geçirmemek için Kilisspor ve 2. Lig ekiplerinden Kartalspor ile Nevşehir’de düzenlenecek hazırlık maçında karşı karşıya gelecek.

Başkan Yerlikaya yaptığı açıklamasında şunları söyledi; “Ligler bu hafta itibari ile 22 ve 23 Ağustos tarihi itibari ile başlıyor. Niğdebelediyespor ilk haftayı bay geçtiğinden dolayı, bu haftayı da takımımızın boş geçirmemesinden dolayı da 2 tane hazırlık maçı yapmayı planlıyoruz. Bu hazırlık maçlarının bir tanesi BAL ligi takımlarından Kilis sporla Perşembe günü Nevşehir’de yapacağız. Daha sonra rakiplerimizin hafta sonu oynayacağı maçlardan dolayı teknik ekipteki arkadaşlarımız illere dağılıp rakiplerini izlemeye gidecekler. Pazartesi günü de inşallah 2.lig ekiplerinden Kartalspor’la Nevşehir’de 2. bir hazırlık maçı yapıp, 30 Ağustos’da da Darıca deplasmanına gideceğiz. 1. haftayı bay geçtiğimizden dolayı Bizim için ilk hafta maçı, sezon için 2. hafta maçı Darıca Gençlerbirliği deplasmanı. Darıca Gençlerbirliği deplasmanı zorlu bir deplasman, geçen sene ki şampiyon adaylarından birisi Darıca. Güçlü bir takım bu sezonda gücüne güç kattı. İnşallah bizimde takımımızın hedefi şampiyonluk olduğu için, şampiyonluk doğrultusunda bir kadro kurduğumuza inanıyoruz. Bu ligin en iyilerinden bir takım kurduk. Üst liglerden oyuncular aldık. İnşallah birlik, beraberlik içerisinde motivasyonumuzu sağlarsak şampiyonluğun en büyük adayları olduğumuza inanıyoruz” dedi.
Geçen sezona göre 17 yeni oyuncu aldıklarını ifade eden Başkan konuşmasına şöyle devam etti; “Şuan da toplam 23 tane oyuncumuz var bunun 6 tanesi geçen seneden kalma yaklaşık 17 tanede yeni transfer yaptık. Yeni transferlerimiz takıma uyum sağladı. Yaklaşık 7 tane hazırlık maçı sonucunda takımın ana kadrosu şekillenmiş sayılır. Gerçekten bu sene farklı bir sezon olacak bizim için. Diğer kulüp takımlarının da bize söylediği, şampiyonluğun en güçlü adaylarının birisi Niğde Belediyespor’dur. Tabi çekişeceğimiz 7-8 tane takım var. Özellikle il takımları örnek. İnşallah biz birlik beraberliğimizi sağladığımız sürece taraftarlarımız, şehrimiz bize destek verdiği sürece biz bu ipi göğüsleyeceğimize inanıyoruz. Sezon sonunda bir üst lige Niğde’mizi çıkarmayı hedefliyoruz’ diye konuştu.


Kulübe en büyük desteği Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın verdiğinin altını çizen Kulüp Başkanı Yerlikaya, “Niğde Belediyesi ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan haricinde ikinci bir şahıs, ikinci bir kurum ve ikinci bir hiçbir kimse bize destek sağlamıyor. Bunu üzülerek söylüyorum. Belediye haricinde ne Valiliğimiz ne resmi bir kurumumuz, nede bir sivil toplum örgütlerimiz bizlere destek sağlamıyorlar. Sonuçta burası şehrimizin takımı, biz bir şey istemiyoruz biz futbolcularımıza istiyoruz, harcayacağımız yerlere istiyoruz. Kulübe bir şey getirilmesini istemiyoruz. Diğer illerdeki Niğde’mizin zengin iş adamlarına da gittik. İnşallah gitmeye de devam edeceğiz. Ama şuan itibari ile Niğde Belediyesi ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan haricinde Niğde Belediyespor’umuza hiçbir destek verilmemektedir. Federasyondan aldığımız destekle ve Faruk Akdoğan’ın desteğiyle bu ligi götüreceğimize inanıyoruz. Sadece destek noktasında taraftarlarımızdan destek bekliyoruz. İlk maçımız 5 Eylülde Niğde’de cumartesi günü saat 17.00’da Beylerbeyispor’la. Taraftarımız bizim yanımızda olursa bize en büyük destek bu olur. Bize ve takımımıza sahip çıksınlar, bizi statta desteklesinler, hatalarımız olduğu zamanlarda da bizleri eleştirmesinler. Hatalarımızı bize söylesinler yeterli. Ama küfür ederek, takımın düzenini bozarak, takıma sıkıntı yaratacak taraftarlar istemiyoruz. Bizi desteklesinler iyi günümüzde, kötü günümüzde bizim yanımızda olursalar sezon sonunda bir üst lige çıkacağımıza inanıyoruz. 9 Eylül itibari ile de Türkiye Kupası maçlarımız başlıyor. 9 Eylül’de bize gelen tarihte öyle gözüküyor. Tabi ki Eylül ayının ilk haftası kuraların çekilecek. Türkiye Kupasında da hedefimiz var. En kötü, gruplara kalmayı hedefliyoruz. Neden olmasın geçen sene ki gibi 3. lig takımları gibi Niğde Belediyespor gruplara kalmasın. Bununda üstesinden gelecek bir takım olduğumuza inanıyorum. Niğde’nin de bizi desteklemesiyle bunların üstesinden geleceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.


Editör: TE Bilişim