Niğde Belediye Spor Play-Off maçlarında Tatvan Gençler Birliği ve Ceyhan Spor'u eleyerek 3. Lig'e yükseldi.



Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda oynanan Spor Toto 3. Lig'e yükselme maçında Niğde Belediyespor'un gollerini, 9. dakikada Erdi, 58. ve 77. dakikalarda Toma Tabatadze, 66. dakikada Mustafa (penaltıdan) attı.



Gelecek sezon Spor Toto 3. Lig'de mücadele etmeye hak kazanan Niğde Belediye Spor'da futbolcular, maç sonunda büyük sevinç yaşadı.



Niğde Belediye Spor ve Ceyhan Spor karşılaşması Mersin Tevfik Gür Stadyumunda Niğde Belediye Spor'un, Ceyhan Spor'u 4-0 mağlup etmesi ile sonuçlandı. Niğde Belediye Başkanlığı tarafından Niğde Cumhuriyet Meydanından çok sayıda ücretsiz araç kaldırılarak binlerce taraftar Niğde Belediye Spor, Ceyhan Spor maçını seyretmek için Mersin Tevfik Gür Stadına gitti.



Niğde Belediye Spor'a Protokolden Destek

Niğde Belediye Spor - Ceyhan Spor karşılaşmasına Niğde Valisi Necmettin Kılıç, Niğde AK Parti Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Niğde İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat'ın yanı sıra çok sayıda kurum yöneticisi Mersin Tevfik Gür Stadında 90 dakika boyunca maçı izleyerek galibiyet sevincine ortak oldu.



Niğde Belediye Spor, Ceyhan Spor karşılaşmasına Niğde'den binlerce seyirci katıldı. Niğde Valisi Necmettin Kılıç, AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ve Belediye Başkanı Faruk Akdoğan taraftarı selamlayarak destekleri için teşekkür ettiler. Galibiyet sonunda ise futbolcular Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ı omuzlara alarak Mersin Tevfik Gür Stadında coşku gösterisinde bulundular.



Tüm Niğdelilerin bundan sonra takıma sahip çıkmasını istiyorum



Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Teknik heyetimizi, futbolcularımızı kutluyorum. 10-15 yıl aradan sonra Niğde Belediye Spor'u 3. Lige çıkartmanın mutluluğunu burada hep beraber yaşadık. Bu güne gelene kadar bize desteklerini esirgemeyen saygıdeğer milletvekilimize ve saygıdeğer valimize şahsım ve tüm Niğdeliler adına teşekkür ediyorum. 90 dakika boyunca Sayın Valimiz, Sayın Milletvekilimiz ve ilimizin kurum müdürleri ve yöneticileri ile maçı izledik. Bu da takımımıza ve teknik heyetimize bir moral, motivasyon oldu. Biz bu galibiyeti ve 3. Lige çıkışı tüm Niğdelilere armağan ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Bundan sonra takımımız profesyonel bir takım oldu. Tüm Niğdelilerin bundan sonra takıma sahip çıkmasını istiyorum. Herkese teşekkür ediyorum" dedi.



Büyük emek Belediye Başkanımız Faruk Akdoğan'ın

Niğde AK Parti Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu; "Niğde bu galibiyeti istiyordu. Buraya gelen seyircilerden bunu anlıyoruz. Futbolcularımızın ve hocamızın şampiyonluğa inandığını gördüm. İnanınca oluyor. Tabi burada büyük emek Belediye Başkanımız Faruk Beyin. Çok büyük maddi manevi katkılar sağladı sağ olsun ve buraya kadar getirdi. 5 yıl uğraşarak buraya kadar getirdi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Profesyonel lige çıktık. Bundan sonra biraz daha gayret lazım. Niğdelilerin biraz daha gayreti lazım. Hep beraber başarıları elde edeceğiz. Birlik beraberliğimiz devam ettiği sürece sorun olmayacak inşallah" şeklinde konuştu.



Niğde için bütün alanlarda artık gün döndü

Niğde Valisi Necmettin Kılıç; "Niğde için bütün alanlarda artık gün döndü. Daha iyiye daha güzele gitme noktasında bir yarışın, bir koşunun başladığı günler bu günler. Birlik ve beraberlik olduğu zaman neler yapılabileceğini görüyoruz. Değerli Belediye Başkanımızın, kıymetli hocalarımızın futbolcularımızın gayreti ile gelen bu netice elbette ki birlik ve beraberliğin de bir yansımasıdır. Bu birlik ve beraberlik duygusunun devam etmesini diliyorum. Ortak hedeflere birlikte yürüme arzusunda bir kırılma olmamasını temenni ediyorum. Beraber oldukça kazanılabilecek daha çok şey var. Bu galibiyet ilk adım olur inşallah. Niğde için büyük bir adım profesyonel ligde oynamak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımıza, arkadaşlarına, futbolcularımıza, yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Niğde'ye hayırlı olsun" dedi.



Oyuncularımı canı gönülden kutluyorum



Niğde Belediye Spor Teknik direktörü Eser Kardeşler; "Niğde Belediye Spor 5 yıldır 3. Lige çıkmaya uğraşıyordu. Çıkmak bizle birlikte nasip oldu ama işin bir realitesi var. Bu işi becerenler bizim futbolcularımız. Onlara çok teşekkür ediyorum. Sayın Valimiz, Sayın Belediye Başkanımız, kulüp başkanımız ve idarecilerimiz hep bizle birlikteydi. Ben takıma geleli bir ay oldu. Bizi bir gün yalnız bırakmadılar onlara teşekkür ediyorum. 3. Lige çıktık bundan sonra işimiz daha zor. İyi bir plan program yapmak lazım. Çünkü orası kurtlar sofrası. Niğde'den gelen taraftarlarımıza, Mersin İdman Yurdu taraftarlarına ve çevreden gelen Niğdeli taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Ayaklarına yüreklerine sağlık. En önemlisi de oyuncularımı canı gönülden kutluyorum hepsi adam gibi adam" şeklinde konuştu.



Niğde Belediye Spor'a havai fişekli kutlama



3. lig kapısından giren Niğde Belediye Sporlu futbolcular ve yöneticilerin bulunduğu otobüs Derbent girişinde karşılandı. Havai fişekler ve sloganlarla karşılanan futbolcuların bulunduğu otobüs Derbent Mevkiinden Cumhuriyet meydanına yoğun ilgi ve kalabalık nedeniyle gece geç saatlerde ancak gelebildi. Taraftarların ilgisini karşılıksız bırakmayan futbolcular, meydanda otobüsten inerek taraftarlarla selamlaştılar. Taraftarlar futbolcuları omuzlarda taşıyarak sevgi gösterilerinde bulundu.



Editör: TE Bilişim