Niğde Anadolu FK Teknik Direktör Yavuz İncedal ile yollarını ayırdı. Yeni teknik direktörlüğe  ise daha önce Alfa’da uzun süre görev yapan İbrahim Cezayir getirildi.

Niğde Anadolu Futbol Kulübünden yapılan açıklamada Hazırlayıcı Takımımız Niğde Anadolu FK’nın değişim sürecinde özverili bir şekilde görev alan Teknik Direktörümüz Yavuz İncedal’a teşekkür ederek yollarımızı ayırdık. Antrenörler Rıfkı Ekenler, Cengiz Tarım, Zakir Ardahanlı ve Hayri Yılmaz da İncedal ile birlikte görevlerini tamamladı. 

Altınordu Futbol Akademisi’nden (ALFA) 11 oyuncumuzun forma giydiği Niğde Anadolu FK’nın yeni teknik direktörü ise daha önce ALFA’da uzun süre görev yapan İbrahim Cezayir oldu. Altınordu Futbol Akademisi'nden Burhan Alıcı Takım Antrenörü, Yahya Yılmaz Kaleci Antrenörü, Altan Çetindağ Forvet Antrenörü, Yasin Özbudak Atletik Performans Antrenörü ve Ahmet Çeltikçi ise Analiz Antrenörü görevlerine getirildi. 

"SONUÇ DEĞİL, SÜREÇ ODAKLIYIZ"
Altınordu FK Başkanı Seyit Mehmet Özkan, Niğde Anadolu FK’nın süreç odaklı bir kulüp olduğunun altını çizerek, “Yarım sezonluk geçiş dönemimizi değerli dostumuz Yavuz İncedal ile uyumlu bir şekilde tamamladık. Geçiş döneminde genç oyuncularımız ile sabırla yaklaşıp önemli katkılar sağladı.  Kendisine ve ekibine teşekkür eder, şampiyonluğu hedefleyen her kulübe içtenlikle tavsiye ederim. 

Misyonumuz gereği, bugünden itibaren Niğde Anadolu FK’da ALFA eğitim formasyonundan gelen teknik ekipler iş başında olacak.  Tüm ekip ve evlatlarımız takım halinde çok çalışacağız.. Ama yetmez.. “Bireysel” olarak da çok çalışacağız.. Normal Doğal Yetenekler ile sadece “İyi Takım” olunuyor.. Yaşlar 10’lardan 20’lere doğru büyüdükçe, “Bireysel Ayırıcı Özellik” daha ön plana çıkıyor! Bu nedenle Niğde Anadolu FK’da Altınordu oyun planını ve felsefesini sahaya en iyi yansıtacağını düşündüğümüz teknik kadroyu kurduk. Yıllar önce rahmetli İlhan Cavcav büyüğümüzün yarıda bıraktığı işi tamamlamak bize yakışır. Örneğin, seneye AO A takımımızın santrforu olarak Fatih’i görmek istiyoruz. Sağlık, Huzur, Uyum ve Bereketli bir Niğde Anadolu FK olacağız, çok inanıyorum..” dedi. 

İBRAHİM CEZAYİR KİMDİR?
13 Şubat 1979 Manisa-Kırkağaç doğumlu. Celal Bayar Üniversitesi. BESYO mezunu. UEFA A antrenörlük belgesine sahip. Kırkağaç İdmanyurdu, Soma Sotes ve Somaspor'da 9 yıl futbol oynadı. İlk antrenörlük deneyimini 2009 yılında Kemalpaşaspor'da yaşadı. Daha sonra İzmirspor ve Sandıklıspor’da görev aldı.   2014’de Altınordu Futbol Akademisi’ne geçti ve U15, U16, U17 ve U19 takımlarında başarıyla çalıştı. 2017'de önce Samsunspor Teknik Direktörü Alpay Özalan'ın yardımcılığı, sonra ise Amed Sportif A.Ş.'de Ahmet Akçan'ın yardımcılığını yaptı. Ligde ikinci yarıyı Amed Sportif Teknik Direktörü olarak tamamlayan Cezayir, 2018’de Galatasaray U19 Takımı’nın başına geçti ve takımıyla UEFA Gençlik Ligi’nde 10 puan topladı. 
 
 
Editör: TE Bilişim