Master Maratoncularımız 21 Km’lik Şanlıurfa yarı maraton yarışına damga vurdular

Şanlıurfa'da bu yıl ikincisi düzenlenen Yarı Maraton ve 10 Km. Koşusu'na, yerli ve yabancı 390 sporcu katıldı.

Yurt içi ve yurt dışından çeşitli yaş gruplarından sporcuların katıldığı yarış öncesi, Atatürk Spor Salonu önünde toplananlar, müzik eşliğinde bir süre ısınma hareketleri yaptı.

Daha sonra Vali Celalettin Güvenç'in startını verdiği ve Atatürk Bulvarı'ndan başlayan 10 Km. koşusu Karaköprü Belediyesi'nin önünde, Yarı Maraton ise aynı istikametteki Kızlar köyü girişinde son buldu. Koşuyu, kaldırımlardan izleyen vatandaşlar ise alkış ve tezahüratlarıyla sporculara destek verdi.

10 Km. Koşusuna katılan Vali Celalettin Güvenç, ödül töreninde yaptığı konuşmada, yurt içi ve yurt dışından gelip Şanlıurfa'da yarışan tüm sporcuları tebrik etti. Vali Güvenç, 2013 yılında daha çok sporcunun katılımıyla maraton yapılmasının planlandığını, finalin Göbeklitepe ören yerinde yapılabileceğini ifade etti.

Konuşmanın ardından sporculara, madalya ve kupalarını Vali Celalettin Güvenç, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız verdi.

İlimizi temsilen Şanlıurfa 21 Km.lik yarı maraton koşusuna 65 yaş grubunda Emekli öğretmen Kadir Kara ve Zahide Sefer İlkokul Müdürü 55 yaş grubunda yarışan Ramazan Eryiğit katıldılar. Kadir Kara kendi yaş grubunda 1.55 dk.1.olurken Ramazan Eryiğit kendi yaş grubunda 1.49 dk.9. olarak yarışı tamamladılar.

         İlimizi temsilen atletizm sporunda yarı maraton koşan sporcularımız Kadir Kara ve Ramazan Eryiğit  yaptıkları antrenmanları ve yarışlarıyla her gecen gün ilgi odağı olmaya devam ediyorlar. Sağlık lı yaşam için ve koşabiliyorken koş projesi kapsamında Niğde halkına örnek teşkil etmektedirler.

         Başarılarını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan’la paylaşan veteran maraton atletletlerimiz, Maraton yarışlarına katılmalarında ve diğer zamanlarda her zaman maddi ve manevi destek veren İl Müdürü Harun Turhan’a teşekkür ettiler.

         G.H.S.İ.M Harun Turhan ise Gençlere ve Niğde halkına örnek teşkil eden ve İlimizin tanıtımına katkı sağlayan Kadir Kara ve Ramazan Eryiğit hocalarımıza teşekkür ederek her zaman destek olacaklarını söyledi.

  

Editör: TE Bilişim