Mahmut Kılıç Estonya’da yapılacak Avrupa Salon Şampiyonasına hazırlanıyor.
 
İşitme Engelliler Atletizm salon Avrupa şampiyonası 15–17 Mart 2011 tarihlerinde Estonya’nın başkenti Tallin’de yapılacak. Ülkemizi ve İlimizi atletizm gülle atma dalında Avrupa Şampiyonu, Olimpiyat ikincisi, milli sporcumuz Mahmut Kılıç temsil edecek. Şampiyonaya hazırlanmak amacıyla Antrenörü Sedef Kurt nezaretinde Niğde’de açılan milli takım kampıyla çalışmalarına başlayan Mahmut Kılıç en son 2011 yılında Kayseri’de yapılan Avrupa şampiyonasında büyük bir performans göstererek Gülle atmada 16.07 derecesi ile bütün rakiplerini geçerek Avrupa şampiyonu oldu. Milli sporcumuz Mahmut Kılıç’ın hedefi salon Avrupa ve Temmuz ayında Kanada da yapılacak Dünya şampiyonasında altın madalyaları kazanarak, ilkleri başarıp şampiyon olarak, Türkiye’nin  gururu olmak istiyorum dedi.
 
         Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan; Milli sporcumuz Mahmut Kılıç’ın Uluslar arası Atletizm şampiyonalarında bir çok başarıya imza attığını, bundan sonra başarılarının devam edeceğine inandığını, Mahmut’un daha başarılı olması için gülle atma çalışmalarında kullanacağı, kendisine çalışma alanı yaptıklarını belirti. Bu başarıların kazanılmasında emeği geçenleri başta Federasyon başkanı Oktay Aktaş olmak üzere Antrenörü Sedef Kurt’a ve Mahmut Kılıç’a teşekkür ederek maddi manevi desteklerinin her zaman olduğu gibi bundan sonrada devam edeceğini söyledi.
 
 
 
MİLLİ SPORCU MAHMUT KILIÇ’IN ULUSLAR ARASI BAŞARILARI
1- 14 HAZİRAN 2007 BULGARİSTAN / SOFYA
İŞİTME ENGELLİLER AVRUPA ATLETİZM ŞAMPİYONASI GÜLLE ATMA DALINDA AVRUPA ŞAMPİYONU ALTIN MADALYA 
 
2- 28 ŞUBAT/03 MART 2008 İTALYA/CENOVA
AVRUPA İŞİTME ENGELLİLER SALON ATLETİZM ŞAMPİYONASI
GÜLLE ATMA DALINDA AVRUPA İKİNCİSİ GÜMÜŞ MADALYA
 
3- 24–28 EYLÜL 2008: İZMİR
İŞİTME ENGELLİLER I.DÜNYA ATLETİZM ŞAMPİYONASI
GÜLLE ATMA DALINDA DÜNYA ÜÇÜNÇÜSÜ BRONZ MADALYA
 
4- 07–17 EYLÜL 2009: TAYVAN /TAİPEİ
İŞİTME ENGELLİLER OLİMPİYAT OYUNLARI ATLETİZM ŞAMPİYONASI GÜLLE ATMA DALINDA OLİMPİYAT İKİNCİSİ GÜMÜŞ MADALYA
 
5- Temmuz 2011 SON OLARAK KAYSERİ’DE YAPILAN İŞİTME ENGELLİLER AVRUPA ŞAMPİYONASINDA GÜLLE ATMA DALINDA AVRUPA ŞAMPİYONU ALTIN MADALYA
 
 
Editör: TE Bilişim