İşitme Engelliler 2012 Atletizm salon Avrupa şampiyonası 13–18 Mart 2012 tarihlerinde Estonya’nın başkenti Tallin’de yapıldı.

 

Ülkemizi ve İlimizi atletizm gülle atma dalında Avrupa Şampiyonu, Olimpiyat ikincisi, Dünya üçüncüsü milli sporcumuz Mahmut Kılıç temsil etti. Şampiyonaya Antrenörü Sedef Kurt nezaretinde katılan Mahmut Kılıç 3. kez Avrupa şampiyonu olmaya gitti Avrupa salon şampiyonasında bu defa Ukraynalı rakibinin ardından 2. oldu Gümüş madalya kazandı.

 

         Milli sporcumuz Mahmut Kılıç Avrupa şampiyonasından döner dönmez  çalıştığı kurumun sorumlusu Başsavcı Hayrettin Akçıl’a, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan’a, antrenörü Sedef Kurt’a emeği geçen herkese teşekkür ederek Başsavcımızı ve G.H.S.İ.M. makamlarında ziyaret ederek şampiyona hakkında bilgi verdi. Hedefi nin Temmuz ayında 16–26 Temmuz 2012 tarihlerinde Kanada’nın Toronto şehrinde yapılacak Dünya şampiyonasında 17 metre atarak altın madalya kazanmak ve 40 yıldır kırılmayan dünya rekorunu kırmak istediğini ilkleri başarıp şampiyon olarak Türkiye’nin gururu olmak istediğini belirtti.

 

         Cumhuriyet Başsavcısı Hayrettin Akçıl; Mahmut’u başarılarından dolayı tebrik ettikten sonra, Mahmut’tan 16- Temmuz 2012’de Kanada’da yapılacak Dünya şampiyonasına çok iyi hazırlanmasını, hiç altın madalya kazanamadığımız Dünya şampiyonasından altın kazanmasını ve 40 yıldır kırılmayan dünya rekorunu kırmasını istedi. Mahmut’u bunu yapacak performansa sahip olduğunu, kurum olarak her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan; Milli sporcumuz Mahmut Kılıç’ın Uluslar arası Atletizm şampiyonalarında birçok başarıya imza attığını, bundan sonra başarılarının devam edeceğini 3. Avrupa şampiyonluğunu kıl payı kaçırarak Avrupa 2. olduğunu belirterek, Mahmut’un daha başarılı olması için sponsor desteğine ihtiyaç olduğunu, Ülkemizde Mahmut gibi istikrarlı başarılı sporcu sayısının çok az olduğunu, Mahmut’a sahip çıkmak Milli ve Manevi bir görev olduğunu, Mahmut Niğde için çok büyük bir değer, yaşayan bir tarih, kazandığı madalyalar Dünyanın en büyük şampiyonaları ve bugüne kadar gittiği şampiyonalardan madalyasız Ülkemize dönmediğini, işitme engelliler milli takımı 17-18 dalda yarışıyor bu takımda Türkiye’mize her zaman madalya kazandırdığını boş dönmediğinin altını çizen Kaplan Bu başarıların Niğde’mize ve Ülkemize kazandıran Antrenör Sedef Kurt ve Mahmut Kılıç’a teşekkür etti.

 

MİLLİ SPORCU MAHMUT KILIÇ’IN ULUSLAR ARASI BAŞARILARI

1- 14 Haziran 2007 Bulgaristan / Sofya

İşitme Engelliler Avrupa Atletizm Şampiyonası Gülle Atma Dalında Avrupa Şampiyonu Altın Madalya 

2- 28 Şubat/03 Mart 2008 İtalya/Cenova

Avrupa İşitme Engelliler Salon Atletizm Şampiyonası

Gülle Atma Dalında Avrupa İkincisi Gümüş Madalya

3- 24–28 Eylül 2008: İzmir

İşitme Engelliler I.Dünya Atletizm Şampiyonası Gülle Atma Dalında Dünya Üçünçüsü Bronz Madalya

4- 07–17 Eylül 2009: Tayvan /Taipei

İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları Atletizm Şampiyonası Gülle Atma Dalında Olimpiyat İkincisi Gümüş Madalya

5- 10-Temmuz 2011 Kayseri Yapılan İşitme Engelliler Avrupa Şampiyonasında Gülle Atma Dalında Avrupa Şampiyonu Altın Madalya

6- 13–18 Mart 2012 Estonya-Tallin İşitme Engelliler Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası Gülle Atma Dalında Avrupa İkincisi Gümüş Madalya 



Editör: TE Bilişim