İlimizin sanayicilerinden ve Bor Ömürpen Şekerspor Bayan Voleybol Takımı Başkanı işadamı Lütfi Ede ile Borhaber.net ve Nigdehasret.com olarak Ömürpen Şekerspor Voleybol Kulübünü   konuştuk. Fatma Tan fotoğrafladı.


Aroma Bayanlar 2. Liginde mücadelesini sürdüren Bor Ömürpen Şeker Spor Kulübü Başkanı Lütfü Ede; Niğde’de sporu değerlendirdi.

 

Niğde’yi sanayi ve spor alanında en iyi şekilde temsil etmek amacıyla başladığı yolda emin adımlarla ilerleyen Ömürpen sanayide yakaladığı başarılı ivmeyi spor alanında da devam ettiriyor.

 

Bayiler toplantısı için Ankara’ya seyahat ederken Afyon’da mola veren Ömürpen’in sahibi Lütfü Ede, “Afyon’da, Bor Şeker Spor yazan formalarla dolaşan bayan voleybol takımını görünce çok heyecanlandım. Milli duygularım kabardı, hoşuma da gitti. Orada takımın antrenörleri ve yöneticileri ile görüştüm. Niğde’ye dönünce görüşelim dediler” diyerek sözlerine başladı. O günkü heyecanı ile devam eden Ede; “Takım yöneticileri 3. Lige çıktık bir sponsora ihtiyacımız var siz ne dersiniz? diye sorunca şaşırmadım değil. Voleybol anlamadığım bir alandı ama ben hırslı, heyecanlı ve başarıya odaklanmış bir yapıya sahibim. Bize de böyle bir başkan lazım dediler ve kendimi bu işin içinde buldum” diye konuştu.

 

Bir işin başına geçerken o işin kurallarını iyi öğrenmek gerek diyen Lütfü Ede; “Ben Niğde’nin ve Bor’un ülke içinde bilinirliğini arttırmak için marka olma yolunda ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazırım. Sponsorluk verildiğinde araştırmaya başladım. Federasyona gittim, voleybolla ilgili bilgiler aldım. Heyecanımı bir Anadolu takımını 1. Lige taşımak hatta şampiyon yapmak istediğimi belirttim. Bana destek olacaklarını söylediler şevkim arttı.” İlk maçta Adana Sporu 3-2 yenince bu iş olacak dedim ve heyecanlandım. Daha sonra mağlup olduk üzüldüm” diyen Bor Ömürpen Şeker Spor  Kulübü Başkanu Lütfü Ede; “ Ankara da kaldığım sürece çok maç izledim.  İşim kadar voleybolla da ilgilenmeye başladım. Geçtiğimiz sene 3. Ligde kaldık. Federasyon Anadolu’da takımları özendirmek ve Anadolu’daki kulüplerin sayısı artırmak  amacıyla bizi 2. Lige çıkardı. Çok hırslı ve yetenekli sporcularımızla her geçen gün daha iyi maçlar çıkarmak için çaba harcıyoruz” dedi.

 

ŞEHRİN MARKALAŞMASINDA ZAMAN ÖNEMLİ

Açıklamalarına Bor’da ki spor aktivitelerine değinerek devam eden Ede; “Bor’da Belediye Spor Voleybol takımı da var. İki takımın olması Voleybol anlamında ilçemizde güzel bir rekabet oluşturuyor. Şehir marka olacaksa zaman çok önemli. İkinci ligdeki takımların arasında en marka takım Bor Ömürpen Şeker Spor’dur. Grubumuzdaki Trabzon İdman Ocağı  bizim 1. lige gözümüzü diktiğimiz fark edince  birinci ligden sporcu transfer etti. Ankara’da maçlarımıza ilgi büyük. Niğdelilerde bizi merak eden yabancı taraftarlarda maçlarımızı izlemeye geliyor. Takımımız iyi gidiyor küme düşmeyiz ama play offu zorlarız.   Bu hafta 5. sıraya yükseldik  bu güne kadar  güçlü takımlarla oynadık. Maç yaptığımız takımlar birinci ligden düşen ya da playoffa kalan takımlar. Güçlü takımlara karşı Bor Ömürpen Şeker Spor büyük mücadele veriyor” diye belirtti.

 

NEDEN FUTBOL DEĞİLDE VOLEYBOL

Bayan Voleybol Takımına sponsor olmasının ardından ‘Ne alaka neden futbol değil’ diyenlerin çok olduğunu belirten Ede; “O zaman bu istendi. Futbolcular gelmiş olsaydı onlar olurdu. Tepki gösterenlere ben şunu söylüyorum ‘Eğer bu şehir marka olacaksa elmayla, armutla, patatesle marka olmaz eğer bunu düşünüyorsanız hayal olur.’ Bir şehrin marka olması , sanayi, spor ve turizmle olur. Sporla Niğde’nin bilinirliğini arttırmanın gayretindeyiz. Niğde’yi kamuoyunda konuşturmaya başladık. Hele birde 1. Lige çıkınca bu takımı Türkiye kamuoyunda Fenerbahçe kadar konuşturacağım” vurgusu yaptı.

 

“Bor Ömürpen Şeker Spor takımına, Bor Şeker Fabrikası eskisi kadar destek olmuyor. Önceden kızlarımız misafirhanede kalıyordu ama şimdi ev tutuldu. Maçlara giderken kullanılan bir aracımız vardı. Bor Şeker Fabrikası  bu aracıda çekti, ama biz yeni bir araç tahsis ettik. Her şeye rağmen desteğimiz devam etmekte ama Bor Şeker Fabrikası’nın ilgisizliğini anlamakta güçlük çekiyorum. Tamamen desteklerini çektiler” diyen Bor Ömürpen Şeker Spor Kulübü Başkanı Ede; “ÖMÜRPEN Spor Kulübü sadece büyüklerde değil  minikler ve yıldızlar olarak var.  Bir çok genç ve çocuklar bu takımlarda  spor yapıyor, içinden muhakkak iyi oyuncular da çıkacaktır.  Spor alanında çalışmalarım ve desteklerim devam edecektir” dedi.

 

MANEVİ DESTEK BELİYORUZ

Spor ve takımı konusunda hayli iddialı olan Lütfi Ede, yalnız bırakıldıklarını,  gerekli desteği görememekten de yakındı. “ Borluyum Niğde’yi ve Bor’u sevenleri görmek istiyorum bu mücadelemizde yanımızda olduklarını hissettirsinler. Nerde şimdi “Bir spor takımımız olsun 1. Ligde, 2. Ligde oynasın diyenler’ şimdi yoklar işte takım. Sadece manevi destek istiyoruz vurgusunu yapan Ede; “Bor’da iki takım olması çok güzel. Fenerbahçe –Galatasaray gibi Bor Ömürpen Şeker Spor ve Bor Belediye Spor bir biri ile rekabet eder ve bu tatlı rekabet kalite getirir. Şehir biran evvel marka olur takımımız  biri 1. lige çıkar. Buda Niğde’ye ve Bor’a çok şey kazandırır.

Niğde’de voleybol maçlarına daha önce ilgi yoktu ama biz 2 Bin 500 kişiye ulaştık. Niğdeli seviyor böyle şeyleri. Niğde’de yapacak başka bir şey yok ve bu tür spor aktiviteleri insanlar için hoş bir zaman geçirme vesilesi oluyor” diye belirtti.

 

HEDEFİMİZ 1. LİG

Sporla ilgili hedefinin uzun vadede şampiyonluk olduğunu belirten Ede “Benim hedefim her zaman büyük Dünya şampiyonu olmayı hedefliyorum. Olmasa bile Niğde’de Fenerbahçe ile bir maç mutlaka yapacağız. Bende bu sevda varken mutlaka bu hedefe ulaşacağım. Kızlarımıza güvenim sonsuz. Kısa süredeki hedefimiz elbette ki 1. Lige yükselmektir. Fenerbahçe nasıl bir markaysa Bor Ömürpen Şeker Spor’da bir marka olacak” diye konuştu.

 

Niğde’de herkesin bir şeyler yapmak istediğini ama ne yapacaklarını bilmediklerini belirten Lütfü Ede; “Bir sanayici ve bir kulüp başkanı olarak şunu belirtmek isterim, Niğde’yi hepimiz çok seviyoruz. Bu şehir marka olacaksa, şehir yokluktan fakirlikten kurtulacaksa herkezin ne yapacağını bilmesi  ve birazda gözü kara olması lazım” dedi.

BU CUMARTESİ GÜNÜ MAÇA DAVET VAR

Bor Ömürpen Şeker Spor Kulübü Başkanı Lütfü Ede; 22  Aralık Cumartesi  günü 2. Lig B gurubunda  mücadele eden Trabzon İdman Ocağı  takımıyla saat 12.00’de BOR’da Besyo spor salonunda  maçımız var.  Hemşerilerimizi  güzel bir karşılaşma izlemeye,  Niğdeli dostlarımızı yanımızda görmek isteriz” diye konuştu.


  

Editör: TE Bilişim