Atletizmde Türkiye Kulüplerarası Kros Ligi Eleme Yarışları, Mersin'in Silifke ilçesinde yapıldı.  Niğde’den 7 kulüp katıldı.
 
 Yarışmalara Niğde’yi temsilen Niğde Emniyet Müdürlüğü Polis Gücü, Gençlik Spor kulübü, Tunç Spor kulübü, Anadolu Spor Kulübü, Kemerhisar Belediye Spor, Polis Meslek Yüksek Okulu Spor kulübü ve Sevgi evleri spor kulübü olmak üzere 7 kulüp katıldı.
 
         Atayurt beldesindeki 23 Nisan İzcilik tesisleri yanındaki kros parkurunda yapılan yarışmaya, 16 yaş altı A-B erkek ve kızlarda, Yıldız erkek ve kızlarda, genç erkekler,  genç bayanlar, büyük erkekler ve büyük bayanlar olmak üzere toplam 10 kategoride yapıldı. Yarışmalar Türkiye'nin değişik  illerindeki 241 kulüpten 1421 sporcunun katılımıyla tamamlandı.
 
        Yarışmalar Federasyon Başkanı Mehmet Terzi, Niğde Emniyet Müdürü Yusuf  Albayrak, Niğde Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü Müdürü Özcan Müftüoğlugil,  Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın, Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar ve Atayurt Belediye Başkanı Sedat Yeğiner izlediler.
 
         Niğde’den birinci gün yarışmalarında ferdi olarak en iyi dereceyi 16 yaş altı erkekler yarışmasında 4. olan Beşir Erçatım aldı.
 
Takım olarak ise Genç bayanlarda Kemerhisar Spor kulübü 7. olarak, Niğde Emniyet Müdürlüğü Polis Gücü Spor Kulübü 12. olarak, Yıldız erkeklerde Niğde Sosyal Hizmetler Müdürlüğü sevgi spor kulübü 11. olarak finale kaldılar.  
 
        Kategorilerinde ilk 3 dereceye giren ferdi sporculara madalyaları Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından, ilk üç dereceye giren takımlara kupaları Atayurt Belediyesi tarafından verildi.
 
       Yarışmalarda dereceye giren takımlar 26 Şubat 2011 tarihinde Antalya’ da yapılacak olan 1. kademe ve 20 Mart 2011 tarihinde Denizli de yarışacaklar.
 
 
Editör: TE Bilişim