Okul Sporları Voleybol Müsabakaları Final Maçlarıyla Tamamlandı.


Haber - Foto :Enes Can Özmen 



Bor 100. Yıl spor salonunda gerçekleştirilen 2013- 2014 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Genç Kızlar - Erkekler Voleybol müsabakaları final maçları bugün gerçekleştirildi. Karşılaşmalar iki hafta sürdü. 


İlk olarak Genç Kızlar 3 üncülük 4 üncülük maçı yapıldı . Bor Atatürk Lisesi 3-0 Anadolu Öğretmen Lisesini yenerek Genç kızları müsabakalarını 3 üncü tamamladı ve maçı kaybeden Anadolu Ögretmen Lisesi 4 üncü olarak müsabakaları tamamladı. Genç Kızlar final müsabakasında büyük çekişmeli geçen maçı salonu tıklım tıklım dolduran taraflarların büyük desteği ile başladı maça iyi başlayan Niğde Fen lisesi maçın devamında da iyi bir performans sergileyerek maçı 3-1 gibi net bir skorla kazanmayı bildi .Maçı kazanan Niğde Fen Lisesi Genç kızlarda birinci olarak Niğde'yi Türkiye şampiyonası gruplarında temsil etmeye hak kazandı maçı kaybeden Bor Şehit Nuri Pamir lisesi ise Genç kızlar final maçında maçı kaybederek 2 sırada tamamladı.

 .

Genç Kızlar Voleybol 


1. Niğde Fen Lisesi


2.Şehit Nuri Pamir Lisesi


3.Bor Atatürk Anadolu Lisesi 


4.Anadolu Ögretmen Lisesi



Genç Erkekler Final müsabakaları ise  genç kızlar müsabakalarının hemen ardından yapıldı . İlk maç 3-4 lük maçında Bor Şehit Nuri Pamir Lisesi ,Çiftehan Çok Programlı Lisesi (Ulukışla) yı 3-1 gibi net skorla malup edip 3 üncü tamamladı müsabakaları .



Final maçı adına yakışır şekilde tamamlandı.



Final maçında son iki sezonun şampiyonu Faik  Şahenk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile Çiftlik Anadolu Lisesi arasında oynandı ve maça iyi başlayan Faik Şahenk  ilk seti aldı ve ikinci sete moralli giren Faik Şahenk ikinci seti aynı şekilde aldı . Üçüncü sette resmen Çiftlik Anadolu Lisesi yeniden doğdu üçüncü seti alarak neden finalde olduğunu gösterdi dördüncü set çekişmeli geçti 21-18 önde giren Çiftlik Anadolu lisesi son dakikalarda oyundan düşerek seti 27-25 kaybetti ve maçı kazanan ve Niğde şampiyonu olan Faik Şahenk ve Endüstri Meslek Lisesi Üst üste 3 üncü kez Niğde Şampiyonu olarak Gruplarda Niğde'yi temsil etme hakkını kazandı .



Genç Erkekler Voleybol 


1. Faik Şahenk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi


2. Çiftlik Anadolu Lisesi 


3.Şehit Nuri Pamir Lisesi


4.Çiftehan Çok Programlı Lisesi (Ulukışla)



Dereceye giren takımlara maç sonunda ödüller ve kupalar verilerek Genç Erkekler -Genç Kızlar Voleybol müsabakaları tamamlandı.

 

 

2013-2014 Okul Sporları Federasyonunun düzenlemiş olduğu ve 17 takımın mücadele ettiği Liseli Genç Kızlar Voleybol İl Şampiyonluğunu Niğde Fen Lisesi Kazandı.

 

 

Görüşlerini aldığımız Niğde Fen Lisesi Müdürü Ahmet DOĞAN, Fen Lisesi olarak birçok başarıya imza attıklarını belirterek, özellikle Üniversite sınavlarında ve proje yarışmalarında elde etmiş olduğu başarılarına yenisini ekleyerek sportif yarışmalarda’da Niğde Fen Lisesinin varlığını hissettirmiştir. Okulumuz erkek futsal, kız voleybol, kız-erkek yüzme ve satranç branşlarında müsabakalara katılım gerçekleştirilmiştir. Bu şampiyonluğun kazanılmasında takımımıza desteğini esirgemeyen okul aile birliği başkanımız Faik GÖKALP beye, öğretmenlerimize, takımımızı destekleyen örgencilerimize, şampiyonluğun mimarı olan sporcularımıza ve özellikle onları müsabakalara hazırlayan Beden Egitimi Öğretmenimiz  Tamer ÖZTÜK’e müteşekkirim dedi.

  

Beden eğitimi öğretmeni Tamer ÖZTÜRK okulumuzdaki öğrencilerin ağır ders maratonundan dolayı kısıtlı imkanlarla müsabakalara hazırlandıklarını, önce gruptan çıkmayı başarıp çeyrek finalde Spor Lisesini yarı finalde Bor Atatürk Lisesini, final maçında da Bor Şehit Nuri Pamir Lisesini üstün bir oyunla 3-1 yenerek şampiyon olduklarını, bu başarının kazanılmasında onurlu ve gayretli mücadelelerinden dolayı öğrencilerine, ailelerine ve takımıza her türlü desteği veren okul idaresine, öğretmenlerine, desteklemeye gelen öğrencilere ,a yrıca kusursuz bir şekilde bu turnuvayı organize eden Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ve Okul Sporları Komitesine teşekkür ederim dedi.

 

Editör: TE Bilişim