Ömer Fethi Gürer, “Mahmut Kılıç’a Ferit Şahenk Sponsor Olsun” çağrısı yaptı.

 

Niğde Spor Tarihi Kitabı yazarı Ömer Fethi Gürer Mahmut Kılıç’ın  Dünya şampiyonasında  derece almasından büyük memnuniyet duyduğunu söyleyerek  Mahmut Kılıç’a  Ferit Şahenk  sahip çıkmalıdır”dedi.

 

 

 Ömer Fethi Gürer  Mahmut Kılıç başarıları ile Niğde’nin gururu olduğunu ve sahip çıkılması gereken bir değer olarakta  Ferit Şahanek gereken desteği sağlayacağını umduğunu belirterek Şahenk grubu ulusal spor branşlarına önemli destek sağlıyor. Rahmetli Ayhan Şahnekte Niğde spor için ciddi katkılar yapmıştı. Bu süreçte başarıları  ile alkışladığımız Mahmut Kılıç’a da destek olacaklarına inanıyorum “dedi.

 

 

   İşitme Engelliler 2012 Atletizm Dünya şampiyonası 14-21 Temmuz 2012 tarihlerinde Kanada’nın Toronto şehrinde yapıldı. Ülkemizi ve İlimizi atletizm gülle atma dalında Dünya şampiyonasında temsil eden Milli sporcumuz Mahmut Kılıç’ın Avrupa Şampiyonluğu, Olimpiyat ikinciliğinden sonra Dünya üçüncülüğünü egale ederek bronz madalyanın sahibi oldu.

 

          Şampiyonaya Antrenörü Sedef Kurt nezaretinde katılan Mahmut Kılıç Kanada’nın Toronto şehrinde yapılan Dünya şampiyonasında 15.40 metre atarak bronz madalya kazandı.

 

        İşitme Engelliler Atletizm Dünya Şampiyonası Gülle atma hakkında bilgi veren Antrenör Sedef Kurt; Birinci gelen Ukraynalı sporcunun 15.67 metre, İkinci gelen Rus sporcunun 15.42 metre Mahmut Kılıç’ın ise 15.40 metre attığını söyledi. Şampiyona öncesi hedeflerinin 16.50 metre olduğunu en son Avrupa şampiyonasında 16.07 metreyle şampiyon olan sporcumuzun  hava şartları, saat farkı ve müsabakanın 1 saat geç başlaması nedeniyle yüksek performans gösteremedi dolayısıyla dünya şampiyonluğunun az bir farkla kaçırıldığını söyledi. Açıklamalarına devam eden Kurt önümüzdeki yıl Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da Yaz olimpiyatlarının yapılacağını belirterek başarılı olabilmemiz için fazla turnuva ve şampiyonalara katılmalarının gerektiğini bununda Sponsor desteğinden geçtiğini ifade eden Sedef Kurt sponsor desteği olması halinde sporcumuz Mahmut Kılıç’ın her şampiyonada altın madalya alacak kapasite ve tecrübesinin olduğunu söyledi.

 

           Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan Dünya şampiyonasında Ülkemizi ve İlimizi en iyi şekilde temsil ederek Dünya 3.lüğünü elde eden Sporcumuz Mahmut Kılıç ve antrenörü Sedef Kurt’a göğsümüzü Kanada’da kabarttıkları için Ülkemiz ve Niğde adına teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.

 

 

 

Editör: TE Bilişim