Mahmut Kılıç Estonya’da yapılacak Avrupa Salon Şampiyonasına hazırlanıyor. Kılıç’ın hedefi 3. Kez Avrupa Şampiyonu olmak.

 

İşitme Engelliler 2012 Atletizm salon Avrupa şampiyonası 13–18 Mart 2012 tarihlerinde Estonya’nın başkenti Tallin’de yapılacak. Ülkemizi ve İlimizi atletizm gülle atma dalında Avrupa Şampiyonu, Olimpiyat ikincisi, Dünya üçüncüsü milli sporcumuz Mahmut Kılıç temsil edecek. Şampiyonanın son hazırlıklarını yapmak amacıyla Antrenörü Sedef Kurt nezaretinde Niğde’de açılan milli takım kampıyla çalışmalarına başlayan Mahmut İstanbul’ da kamp çalışmalarına devam etmekte. 2011 yılında Kayseri’de yapılan Avrupa şampiyonasında büyük bir performans göstererek gülleyi

16.07 Metre attı ve bütün rakiplerini geçerek Avrupa şampiyonu oldu. Milli sporcumuz Mahmut Kılıç’ın hedefi salon Avrupa ve Temmuz ayında Kanada da yapılacak Dünya şampiyonasında altın madalya kazanarak, ilkleri başarıp şampiyon olarak, Türkiye’nin gururu olmak istiyorum dedi.

 

 

         Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan; Milli sporcumuz Mahmut Kılıç’ın Uluslar arası Atletizm şampiyonalarında birçok başarıya imza attığını, bundan sonra başarılarının devam edeceğine ve 3. kez Avrupa şampiyonu olacağına inandığını, Mahmut’un daha başarılı olması için sponsor desteğine ihtiyaç olduğunu, Ülkemizde Mahmut gibi istikrarlı başarılı sporcu sayısının çok az olduğunu, Mahmut’a sahip çıkmak Milli ve Manevi bir görevdir. Bu başarıların Niğde’mize ve Ülkemize kazandırılmasında Antrenörü Sedef Kurt’a, Mahmut Kılıç’a ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

 

MİLLİ SPORCU MAHMUT KILIÇ’IN ULUSLAR ARASI BAŞARILARI

 

1- 14 HAZİRAN 2007 BULGARİSTAN / SOFYA

İŞİTME ENGELLİLER AVRUPA ATLETİZM ŞAMPİYONASI GÜLLE ATMA DALINDA AVRUPA ŞAMPİYONU ALTIN MADALYA 

 

2- 28 ŞUBAT/03 MART 2008 İTALYA/CENOVA

AVRUPA İŞİTME ENGELLİLER SALON ATLETİZM ŞAMPİYONASI

GÜLLE ATMA DALINDA AVRUPA İKİNCİSİ GÜMÜŞ MADALYA

 

3- 24–28 EYLÜL 2008: İZMİR

İŞİTME ENGELLİLER I.DÜNYA ATLETİZM ŞAMPİYONASI

GÜLLE ATMA DALINDA DÜNYA ÜÇÜNÇÜSÜ BRONZ MADALYA

 

4- 07–17 EYLÜL 2009: TAYVAN /TAİPEİ

İŞİTME ENGELLİLER OLİMPİYAT OYUNLARI ATLETİZM ŞAMPİYONASI GÜLLE ATMA DALINDA OLİMPİYAT İKİNCİSİ GÜMÜŞ MADALYA

 

5- Temmuz 2011 SON OLARAK KAYSERİ’DE YAPILAN İŞİTME ENGELLİLER AVRUPA ŞAMPİYONASINDA GÜLLE ATMA DALINDA AVRUPA ŞAMPİYONU ALTIN MADALYA



Editör: TE Bilişim