Kazakistan ve Türkiye Güreş Milli Takımı Dünya Şampiyonasına Çamardı Demirkazık kamp merkezinde hazırlanıyor.
 
 
Güreş Federasyonu Başkanlığının 2011 yılı faaliyet programında yer alan 22 Nisan- 12 Mayıs 2011 tarihleri arasında yetmişüç sporcu ve teknik heyetten oluşan güreş milli takımının Demirkazık kamp eğitim merkezindeki hazırlık kamp dönemi devam ediyor.
 
Genç güreş milli takımı teknik direktörü Avrupa Şampiyonu Yüksel Şanlı Demirkazık kamp eğitim merkezindeki milli takım kampının amacı hakkında bilgi verdi. 2011 yılında Azerbaycan, Ankara, Fransa, İran’daki uluslar arası turnuvalar ile Avrupa ve Dünya şampiyonasına son olarak Almanya’da yapılacak gençler dünya kupasına hazırlandıklarını söyledi.
 
Hazırlık kamp süresi içerisinde Turnuva müsabakaları için şuana kadar Azerbaycan’da turnuvaya katıldıklarını 27 Nisan 2011 tarihinden itibaren 22 sporcudan oluşan Kazakistan milli takımı ile ikili kamp ile devam edeceklerini ifade eden Yüksel Şanlı, özellikle Demirkazık’ta performansa dayalı, fizik kuvvet, kondisyon, mukavemet, dayanıklılık ve teknik taktik çalışmaları yaparak oksijen depolayıp ağır yüklenmeler yaptıklarını, geçen yıl takım halinde Avrupa ikincisi olduklarını bir puanla Avrupa şampiyonluğunu kaçırdıklarını bu yıl Avrupa ve Dünya şampiyonalarında hedeflerinin takım halinde ilk üç içerisinde yer almak istediklerini belirtti.
 
Yüksel Şanlı; “Kamp faaliyetinin çok verimli geçtiğini, her yıl sezonun yükseklik ve performans antremanlarını Demirkazık kamp eğitim merkezinde yaptıklarını, milli takımımızın başarısı için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ve kamp eğitim merkezi personeline çok teşekkür ederim” dedi.


Editör: TE Bilişim