Niğde Gençlik spor kulübü futbol takımında başarıyla oynayan Alper Kaan GÜLPINAR, Hakan KEÇECİ ve Yunus Kürşat ÖZCAN Kayseri spor futbol takımına çağrıldı.

 

 Gençlik spor futbol takımında alt yapıda oynayan futbolcularımız başarılarını ailelerinin desteğine ve düzenli antrenman yapmalarına borçlu olduklarını belirtiler. Aileleri ise düzenli ve bilinçli antrenmanları sporcuların derslerini de olumlu yönde etkiledikleri söyleyerek diğer çocukları da spora davet ettiler.

 

Futbol Antrenörü Yılmaz GÖŞELİ ise; “ Çocukların fiziksel ve zihinsel olarak gelişimlerini olumlu düşünmeyi öğretir, ferdi sporlar dahi içerisinde takım ruhunu barındırır, paylaşmayı öğretir, kişisel olarak mükemmele ulaşmayı hedefletir, motive olmayı öğretir, yarışmayı mücadele etmeyi öğretir. Bazen kaybetmeyi bazen de kazanmayı öğretir. Spor yapan çocuklar salgılanan hormonlar nedeniyle daha mutlu olurlar, spor fiziksel ve ruhsal sağlığı dengeler. Spor yapan çocuklar zorluklar karşısında yılmaz, kendine olan güveni artar. Spor hatalarından ders çıkarmayı, önüne geleceğe bakmayı öğretir. Spor yapan çocukların beslenmeleri daha düzenlidir. Spor zaman planlaması yapmayı öğretir, bu sayede planlı yaşayan çocuklar hem derslerinde hem hayatta daha başarılı olurlar. Spor bağışıklık sistemini güçlendirir ve çocuklarımızın daha sağlıklı olmasını sağlar. Spor sabretmeyi öğretir. Ulaşılması gereken zirveye çıkan yolun ne kadar uzun olduğunu gösterir. Bizlere her zaman destek veren İl Müdürümüz Harun Turhan’a ve tüm Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personeline teşekkür ederiz”  dedi.



Editör: TE Bilişim