Çankırı’da gerçekleştirilen Avrupa Üniversiteler Kayaklı Koşu Kupası ve Üniversiteler Kayaklı Koşu Türkiye Şampiyonası’nda mücadele ederek başarı kazanan Niğde Üniversitesi  bayan ve erkek kayak takımı Rektörümüzü ziyaret etti.


Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nu  (TUSF) ve Avrupa Üniversite Sporları Federasyonu’nun organizesinde Çankırı’nın Ilgaz İlçesinde bulunan Yıldıztepe Kayak Merkezinde düzenlenen Avrupa Üniversiteler Kayaklı Koşu Kupası ile TSUF’un organize ettiği Üniversiteler Kayaklı Koşu Türkiye Şampiyonası’na 9’u yurt dışından olmak üzere toplamda 16 üniversite katıldı.

Şampiyonada bayan ve erkek takımlarımızın her ikisi de 2’ncilik elde ederken ferdi sıralamada ise Milli sporcumuz aynı zamanda Balkan şampiyonu olan Ahmet Üstüntaş, dünyaca ünlü yabancı sporcuları da geride bırakarak Türkiye ve Avrupa Üniversiteler 3.sü olma başarısını gösterdi.

Yarışlarda başarı gösteren Niğde Üniversitesi  kayak takımı, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Serkan Hazar ve Antrenör Öğr. Gör. Mustafa Kılıç ile birlikte Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür’ü makamında ziyaret etti. Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür, tüm spor dallarını olduğu gibi kayak sporunu desteklediklerini ve imkânları ölçüsünde her zaman destek olacaklarını belirterek Antrenör Öğrt. Gör. Mustafa Kılıç’ı ve takımı başarısından dolayı kutladı.

Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, “Bizler yönetici ve öğretim elemanı olarak öğrencilerimize her konuda destek veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Öğrencilerimizin gerek bu tür spor müsabakalarında, gerek kültür-sanat faaliyetlerinde, gerekse bilimsel etkinliklerde ortaya koydukları her türlü çalışma bizler için büyük önem taşımaktadır. Bu tür çalışmalar üretkenliğin göstergesidir. Öğrencilerimizi bu doğrultuda elimizden geldiğince motive edip destekleyerek onları çalışmaya, üretmeye ve başarılı olmaya teşvik ediyoruz. Tabi ki, öğrencilerimizin elde ettiği bu tür başarılar da bizi son derece mutlu edip gururlandırıyor” diye konuştu.


 

Editör: TE Bilişim