Bor İlçesi’nde  3.Lige Yükselme Büyük Bayanlar Playoff Müsabakaları oynandı.

Fotoğraf : Erdal GÜÇER
Haber : Selim GÖKEL



Büyük bayanlar Deplasmanlı Bölgesel Lig Grup maçları 13-16 tarihleri arasında Bor İlçemiz BESYO salonunda ve son final maçı ise Bor 100.Yıl Kapalı spor salonunda yapıldı.

3. Lige Yükselme maçlarında 8 takım mücadele etti. Yapılan elemeler sonucunda Karaman Ermenek Gençlik Spor Kulübü ile Mersin MEV Toros Spor Kulübü finale kaldı.

Final maçı Salı Günü Bor 100. Yıl kapalı spor salonunda oynandı. Borlu seyircilerin ilgi gösterdiği karşıla çok çekişmeli geçti. Maçın 5 setinin son sayısına kadar hangi takımın kazanacağı belli olmadı. Heyecanlı geçen final maçında gülen taraf Karaman Ermenek Gençlik Spor Kulübü oldu.

 

1. sette 25-17 Karaman Ermenek spor klübü seti aldı. 2'inci sette ise 17-25 Toros Spor seti alarak beraberliği sağladılar. 3. Sette 25-20 Karaman Ermenek spor seti alarak öne geçerken 4'üncü seti 24-26 Toros Spor’a az farkla kaptırdılar. 5. Sette 15-12 seti alan Karaman Ermenek spor 5. setin 3'ünü alarak müsabakayı 3-2 galip tamamladı ve 3. lige yükselerek Karaman'ı ve Karamanlı spor severleri sevindirdi.

 

Karaman Ermenek Spor kulübünde geçtiğimiz sene Bor Belediyespor takımında mücadele eden 3 sporcu yer alıyordu. Borlu seyirciler bu 3 sporcu düşünerek Karaman Ermenek Spor’a tezahüratları ile destek verdiler.

 

Toros Spor ise alt yapıdan oluşan, yıllarca beraber oynamanın getirdiği güç ile çok iyi mücadele etti ve gelecek vaad eden bir takım olduğunu gösterdi.

 

Karşılaşmayı Karaman Emniyet Müdürü Lütfi Sönmez, Niğde Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Niğde Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Harun Turan,  Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor İlçe Emniyet Müdürü Hayri Şahin, Şube Müdürü Gafur Emlek ve bir çok Borlu voleybol sever izledi.

 

Karşılaşma sonunda her iki takıma da plaket ve kupaları verildi. Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Harun Turhan ve Karaman Emniyet Müdürü Lütfi Sönmez tarafından verildi.

Karşılaşma sonunda Karaman Ermenek Spor’un sevincine Borlu voleybol severlerde katıldı.

 

Editör: TE Bilişim