İşitme Engelli Milli Güreşçimiz Kadir Kuş’un madalyası bronz dan gümüşe yükseltildi.

 

Niğde’den Dünya İşitme Engelliler güreş şampiyonasına katılan Kadir Kuş 66 Kğ. da Dünya 2. olarak büyük bir olaya imza attı.

 

MEĞER, RUS SPORCU İŞİTME ENGELLİ DEĞİLMİŞ

 

3-9 Eylül 2012 tarihleri arasında Bulgaristan’da yapılan şampiyonada bronz madalya kaldıran Kadir Kuş yapılan itiraz neticesinde 2. Olan Rus sporcunun işitme engelli olmaması nedeniyle sporcumuz Kadir Kuş’un madalyası Gümüş madalya olarak değiştirildi.

 

 Başarısını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan’la paylaşan Kadir Kuş ve İşitme Engelliler Spor Kulüp Başkanı Gazi Orhan Güreş dalında  Dünya 2. Olan sporcularının Niğde bürokratlarından ve zenginlerimizden maddi ve manevi destek beklediklerini ifade ettiler.

 

 Öte yandan 2013 yılında yine Bulgaristan’ın Sofya şehrinde yapılacak olan Olimpiyat yarışlarına da katılma hakkı elde ettiğini belirten Kadir Kuş Ulusal başarılarının ardından Uluslar arası düzeye çıktığını ve destek verilmesi halinde daha büyük dereceler elde edeceğini söyledi.

 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan ise Sporcumuz Kadir Kuş ve İşitme Engelliler Spor kulüp Başkanı Gazi Orhan beyin Dünya şampiyonası sonrasında başarılarını bizimle paylaşması sebebiyle çok memnun olduğunu belirterek İşitme Engelliler Dünya Güreş şampiyonasında 2. Olan Kadir Kuş’u tekrar tebrik ediyor kutluyor ve 2013 yılında yapılacak olimpiyatlarda da kendisinden madalya bekliyorum dedi.





  

                               

Editör: TE Bilişim