Türkiye İşitme Engelliler Federasyonu Erkekler Futbol Ligi 3.Grup 8 haftasında Niğde İşitme Engelliler Spor Kulübü rakibi Adana İşitme Engelliler Spor Kulübünün Bor 100.Yıl Şehir Stadyumunda ki müsabakasında 5 numaralı oyuncudan dolayı tatil engeli yaşandı.

Haber: Ali AKBAŞ

Bor 100.Yıl Şehir Stadyumunda soğuk havaya rağmen seyircisiz oynanan karşılaşmada Niğde İşitme Engelliler Spor Kulübü Adana İşitme Engelliler Spor Kulübünü ağırladı. Her iki takımın ataklarıyla devam eden 1. Yarı golsüz bitmesinin ardından ikinci yarıda karşılaşmada her iki takımda rakip kalelerde gol arayışlarını sürdürdü. Ev sahibi Niğde İşitme Engelliler Spor Kulübü 75.dakikadan sonra rakibi karşısında üstün oyunuyla rakip saha da ataklarını artırarak gol arayışlarını sürdürerek varlığını korudu.


Adana İşitme Engeliler Spor Kulübü takımı 5 numaralı oyuncusu Gökhan, maçın bitimine yaklaşılan (90’lı dakikalarda) saha kenarındaki Rakip takım saha görevlisi üzerine oyun sahasını koşarak terk ederek, Niğde İşitme Engelliler Spor Kulübü saha görevlisi üzerine abanarak yüzüne tükürmesiyle küçük arbede başladı. Hakemin 5 numaralı oyuncuya hatalı davranışı itirazının ardından Hakemin üzerine sahada yürüdü ve hakeme müdahalede bulunması üzerine kırmızı kart görmesi ardından diğer takım oyuncuları arasında arbede yaşandı. Hakem yaşanan olayın ardından müsabakayı tatil etti.


Her iki takım yöneticileri ve polis memurları olaya müdahale ederek, oyuncuları sakinleştirip, barışmalarını sağladılar. Her iki takım oyuncuları ve yöneticileri karşılıklı bir birleriyle tokalaşarak dostça ayrıldılar.     


Hakemler Düdük Yerine İşaretle Maç Yönetti


İşitme Engelliler Spor Kulübü maçını yöneten Hakem Ramazan Çoban, yardımcı hakemleri Ramazan aslanlı ve Necmi Akıncı ile birlikte maçı düdük kullanmadan yönetti. Müsabakayı yöneten Hakem Ramazan Çoban, “ İşitme engelliler müsabakası olduğu için düdük kullanmadım. Çünkü onların yaşadığı atmosferi ve onların saha içerisinde yaşadığı olayları biz de yaşadığımız için onların dilinden işaretlerle ve yardımcı hakem arkadaşlarımla müsabakayı yönettik. Bu konuda her iki yardımcı arkadaşıma da teşekkür ediyorum. İşitme engelli sporcuların diğer sporculardan farkı, duymaması ve işaret diliyle konuşmasıdır. Ben de bu müsabakayı işaret diliyle yönettim” dedi.


Basın mensuplarının 'Normal maçı yönetmek mi yoksa bu tür maçı yönetmek mi zor? ' şeklinde sorusuna ise Niğde Bölgesi Hakemi Ramazan Çoban, “ Normal müsabaka ile bu tür maç arasında dünyalar kadar fark var. En azından düdük çaldığın zaman futbolcular duruyor. Bunda ise düdük kullanmadan işaret dili hareketleri ile futbolcuları yönlendirmeye çalışıyoruz. Tabi ki bu normal müsabakanın kat kat üzerinde yoruluyor ve mücadele ediyoruz. Daha fazla efor sarf ediyoruz. Her iki takımın teknik yöneticilerine de bu konuda maç öncesi, maç esnası, sonrasında bizlere ve takımlarının oyuncularına destekleriyle yardımcı oldukları içinde ayrıca teşekkür ediyoruz.“ cevabını verdi. 


 

NİĞDE İŞİTME ENGELLİLER SPOR KULÜBÜ


Takım Kaptanı: Hasan Kılın


Takım Antrenörü: Mehmet Yıldırım


Saha Yöneticisi: Azmi Özkan


Asil Oyuncular: Cengiz Kahvecioğlu, Sabri Koçyiğit, Adem Erkuş, Sezer Karakoç, Samet Sağlam, Naci Alpkaya, Mustafa Baş, Muhammed Musalli, Soner Akbaş,Hasan Kılıç, Cumali Yasin


Yedekler: Murat Şahin, Gökmen Şengür, Mücahit Çavaş, Burhan Çelik, Okan Dündarlıoğlu


ADANA İŞİTME ENGELLİLER SPOR KULÜBÜ


Takım Kaptanı: Gökhan Horozgil


Takım Antrenörü: Ziya Deniz


Saha Yöneticisi: Sadık Köymek


Asil Oyuncular: Atakan Sarkazak, Ferhat Bayram, Mert Mustafa Kurluğ, Semih Emre, Gökhan Horozgil, Salih Kuzum, Semih Doğru, Kasım Kılıç, Murat Kılıç,Abdullah Düşünceli, Aşkın Evren


Yedekler:İsmail Kor,Muhammet Mustafa ateş,Ferhat Doğaz,Eray Güder,Ongün Güven,Emrah Özcan






Editör: TE Bilişim