İşitme Engelliler Atletizm Takımı Türkiye Şampiyonasından Altı Madalya ile döndü. Şimdi Hedef 2013 yılında Atina’da yapılacak olan Olimpiyatlarda şampiyon olmak.
 
Niğde İşitme Engelliler Atletizm Milli sporcusu Mahmut Kılıç Türkiye Şampiyonası ve önümüzdeki yıllarda uluslar arası düzeyde yapılacak olan dört büyük şampiyona hakkında bilgi verdi.16–17 Ekim 2010 tarihleri arasında Kayseri’de yapılan Türkiye Atletizm Şampiyonasına ilimiz Milli sporcuları Mahmut Kılıç, Samet Sağlam ve Hakan Yasin’le katıldığımız Türkiye şampiyonasından 6 madalya alarak ilimizi en iyi şekilde temsil ettiklerini söyledi.
 
         Şampiyonada Mahmut Kılıç Gülle atma ve Disk atmada birinci gelerek Türkiye şampiyonu oldu ve 2 altın madalya kazandı. Samet Sağlam 400 metrede birinci, 200 metrede ikinci gelerek altın ve gümüş madalyanın sahibi olduğu şampiyonada Hakan Yasin ise 1500 metrede ikinci 800 metrede de üçüncü gelerek gümüş ve bronz madalyanın sahibi oldu.
 
Konuşmasına devam eden Kılıç 2011 yılında Kayseri’de açık alan Avrupa şampiyonası ve Estonya’da Avrupa salon atletizm şampiyonasına hazırlandığını ve hazırlık kampını Niğde’de sürdürdüğünü dile getiren Kılıç 2012 yılında Kanada’da Dünya şampiyonasına katılacağını bütün gayesinin ise 2013 yılında Yunanistan’da yapılacak olan olimpiyatlarda şampiyon olarak altın madalya almak istediğini söyledi. Bu arada yine diğer milli sporcular Samet Sağlam ve Hakan Yasin’le birlikte çalışmalarına beraber devam ettiklerini belirtti.
 
       Gençlik ve spor il Müdürü Metin Kaplan Türkiye Şampiyonasından işitme engelli milli sporcularımızdan madalya bekliyorduk, onlarda üzerlerine düşeni en iyi şekilde yerine getirerek Niğde’ye 6 madalya ile döndüler açıklamasını yaparak milli sporcuları başarılarından dolayı tebrik ederek başarılarının devamını dileyen Kaplan 2011 yılında yapılacak olan işitme engelliler Avrupa, 2012 yılında dünya ve 2013 yılındaki olimpiyat oyunları şampiyonalarında Mahmut Kılıç’tan madalya beklediklerini belirterek Milli sporcularımıza bu büyük şampiyonalarda hedefe gitmeleri noktasında iş adamlarımızdan ciddi anlamda sponsor olarak destek vermelerini istedi.
 
Editör: TE Bilişim