Milli Eğitim Bakanlığı Okul İçi Beden Eğitimi ve Spor İzcilik Daire Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen Kız-Erkek Hentbol Grup Birinciliği Niğde’de yapılıyor.
 
16 ilin kız erkek takımlarının katıldığı grup birinciliği 23-27 Şubat tarihleri arasında 75. Yıl Kapalı Spor Salonunda gerçekleştiriliyor. Karşılaşmalar öncesi bir açılış töreni gerçekleştirildi. Törene Millî Eğitim Müdürü Ziya Eser, Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Alkan, Gençlik ve Spor Şube Müdürü Gafur Emlek, federasyon yetkilileri, hakemler ve sporcular katıldı.
 
Grup birinciliğinin açılış töreninde konuşma yapan Millî Eğitim Müdürü Ziya Eser, illerinde birinci olarak Niğde’ye gelen sporculara hoş geldiniz diyerek başarılar diledi. Atatürk’ün “Ben sporcunun zeki, çevik aynı zamanda ahlaklısını severim” sözünü hatırlatan Eser, “Sizlere bu sözü örnek alarak spor hayatınızı sürdürmenizi diliyorum. Sizler önemli bir görev üstleniyorsunuz. Hem eğitiminizi hem de sportif hayatınızı bir arada götürmek zorundasınız. Ulu Önder Atatürk’ün bu sözünü hayatınızın bütün yönlerine uygulamanızı istiyorum” şeklinde konuştu.
 
Beş gün sürecek müsabakalar sonucunda birinci olacak takımın Türkiye Şampiyonasına gideceğini de vurgulayan Eser, öğretmen ve sporcuların güzel anılarla Niğde’den ayrılmaları için ekip olarak çalışacaklarını da sözlerine ekledi.
 
Niğde’de düzenlenen Hentbol Gençler Grup Birinciliğine şu takımlar katılıyor:
Nevşehir Toki Kız Meslek Lisesi, Nevşehir Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Mersin Şevket Pozcu Lisesi, Mersin Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, Hatay Hacı Ali Nurlu Lisesi, Aksaray Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, Aksaray Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Gaziantep A. Konukoğlu Lisesi, Gaziantep Mehmet Uygun Lisesi, Adana Ramazan Atıl Anadolu Lisesi, Adana Erkek Lisesi, Kayseri Kilim Sosyal Bilimler Lisesi, Kayseri İstikbal Lisesi, Osmaniye Atatürk Lisesi.

 
Editör: TE Bilişim