11 Aralık tarihinde Yozgat’ta yapılacak olan erkekler greko-romen güreş birinci Ligi ikinci etabı olan 1.ligden Süper lige yükselme müsabakalarında Niğde Gençlik Spor Güreş kulübü umutlu. 

Güreş birinci ligi B grubundan bulunan Güreş Niğde İl temsilcisi Yılmaz Kurt, geçtiğimiz hafta yapılan ilk etapta Yozgat ve Adana Büyükşehir Belediye Spor kulübünün katılımıyla gerçekleşen müsabakalar sonrası Yozgat’ta yapılacak ikinci etaptan umutlu olduklarını söyledi.

Temsilci Kurt yaptığı açıklamasında şunları söyledi; “11-12 Aralık tarihinde Yozgat’ta yapılacak olan birinci ligden Süper Lige yükselme müsabakalarının ikinci etabı var. 18 Aralıkta ise Sakarya’da yapılacak maçlarımız finale yükselme maçı yani son maç. Artık herkesin puanı eşit o puanlar doğrultusunda kim kimi yenerse onlar müsabakadan finale yükselecek. Niğde’de geçtiğimiz hafta yapılan maçlar bunun ikinci ayağıydı. İlki Adana’da yapıldı, Niğde Gençlik spor olarak Adana Büyükşehir Güreş kulübünü yendik, geçtiğimiz hafta da burada yenildik. Ama Yozgat’ta yapılan son müsabaka ligin kırılma noktası. Niğde’nin şansı yüzde 70 Allah'tan bir mani olmazsa biz kendimizi finallerde görüyoruz. Geçtiğimiz hafta yapılan müsabakalarda hakemlerin yanlış kararları tabi bizim de yanlış kararlarımız vardı. Yozgat’ta bu hataları yapmayacağız ve finale çıkacağız inşallah. Sakarya’da yapılacak olan Süper lige yükselme müsabakalarına katılacağız. Niğde’de bayağı yokluklarla zorluklarla mücadele ediyoruz” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim