Niğde Spor Tarihi kitabının yazarı Ömer Fethi Gürer  Niğde için spor da  birinci liğe erecek bir olanağın doğduğuna dikkat çekerek Ömürpen Şekerspor kız Voleybol takımını Niğde olarak sahiplenilmesi gerektiğini söyledi. Ömer Fethi Gürer Niğde Spor tarihinin her yönü ile dolu olduğunu kayaktan yüzmeye halterden atletizme başarıları Niğde Spor tarihi kitabında yazdığını belirterek şöyle dedi-“Geçti Bor’un Pazarı Sür Eşeğini Niğde’ye deyişi akıllara kazanınan ünlü Bor Pazarı artık eski tadında değil. 20’ye yakın el sanatı tükenmek üzere… 40 nufuslu merkezde şimdilerde ise yeni bir heyecan var. Yerel koşullarda yaşadıkları her türlü olanaksızlığa karşın Bor Şeker Fabrikası Bünyesinde oluşan Şeker Spor kız takımı 3.ncü liğe çıktı. 2006 yılında kurulan ve kurulduğu yıl Niğde birincisi olan takım2011 yılına kadar birinciliği hep elinde tuttu. 2007 yılında Genç Bayanlar liğinde Türkiye de yarı final oynama başarısına erdi.
 
 2010-2011 sezonunda ise hem Niğde Amatör kümede genç bayanlar ve yıldız bayanlar kategorilerinde hem de Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından organize edilen ve Bayanlar üçüncü liginin alt yapısı olarak düşünülen Deplasmanlı Bölgesel liginde mücadele eden Şekerspor   iki sezondur katıldığı deplasmanlı ligde geçen sene de play off finallerinde oynadı. Bu sezon play oflarda göstermiş olduğu başarı sonrasında voleybol federasyonu tarafından Aroma Bayanlar 3. Ligine alındı.Şimdi takıma sahip çıkma ve destek olma zamanıdır. Şekerspor bir Niğde ili takımıdır ve Başarısı Niğde ilinin başarısı olacaktır”dedi.
 Ömer Fethi Gürer takımın fabrika tarafından desteklenmesi yanında taraftar desteğininde önemine dikkat çekerek Bor Şeker Fabrika Müdürü  İlhan Saraçoğlu, Sendika Başkanı  Hasan Hüseyin Gümüşbaş ve Kulüp başkanı  Adnan Saraçoğlu, Şekerspor II.Başkanı Voleybol Şube Sorumlusu Göksel Yapıcı ve yönetim kurulu üyeleri yanında  sporseverlerde takımı yalnız bırakmıyorlar. Bu desteği yaygın kılmalı ve özellikle liselerimizin bu spora desteği ilgisi için maçlara katılmaları da sağlanmalıdır” diye konuştu.
 
Niğde Spor Tarihi Kitabı yazarı Ömer Fethi Gürer Bor Şeker Spor takımının başarısının Niğde ölçeğinde bir Anadolu kenti olarak düşünüldüğünde büyük bir başarı olduğuna dikkat çekerek “Niğde kayak pisti olmadan ulusal başarı kazanan sporcusu olan ildir. Halterde Güreşte başarısı yanında bayanlarda en önemli başarı şekerin kızlarının başarısıdır. Bu başarının devamı için başta farklı kentlerde Niğdeli iş adamları olmak üzere tüm sporseverleri desteklemesi birinci liğinde yolunu açacaktır”dedi
 
GÖKSEL YAPICI-“GENÇLER İÇİN İYİ BİR ÖRNEK”
 
 Ömürpen Şekerspor 2. Başkanı ve Voleybol şube sorumlusu Göksel Yapıcı’da geçlerin başarısının spora ilgiyi artıracağına inandığını belirterek “ takımıza, antrenörlerimize, taraftarımıza güvenimiz var. Başarı için Yönetimimizde gerekli desteği sağlıyor. Daha çok katkı ve taraftar desteği hiç şüphesiz büyük başarılara ermemize vesile olacaktır. Yıldız Bayan, Genç Bayan ve Büyük Bayan Takımları Antrenör Erhan Yüksel, yardımcı antrenörlüğünü Antrenör Murat Temiz yapıyorlar. Sporcularla uyumlu geleceğin başarıları için ciddi bir çalışma içindeler. Takımımız gençlerin spor yapması adına iyi bir örnek oluşturup, sporu sevdirip gelişmesine katkıda bulunmak en büyük dileğimizdir. Genç sporcularımızın kulübümüze güvenlerini arttırmak, gençleri antrenmanlara gönderen ailelerin de spora bakış açısını değiştirmek, gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan uzakta tutmak ve boş zamanlarını değerlendirmelerini sağlamak hedeflerimiz arasındadır. Kızlarımızın sporda başarısı farklı branşlarda gençlerimizinde benzer başarıları aramalarına da vesile olacağını düşünüyoruz. Niğdeli tüm sporseverleri maçlarımıza destek için bekliyoruz. Hedefimiz bu yıl şampiyonluğa erecek bir başarıdır” Dedi.  
 
ÖMÜRPEN SPONSOR OLDU
 
Bor Şeker Spor’un 3. Ligde oynama başarısı elde etmesi sonucunda 3. Ligde daha başarılı sonuçlar alması ve bu ligin maddi harcamalarının üstesinden gelinebilmesi amacıyla Bor Şeker Spor yöneticileri destekleyici arayışına gitti. Yapılan görüşmeler sonucunda,  Bor Şeker Spor Büyük Bayan Voleybol Takımının resmi sponsorluğunu Ömürpen Pvc Metal San. Tic. Ltd. Şti. firması üstlendi. Bu bağlamda 2011 – 2012 sezonunda Türkiye Voleybol Federasyonu Aroma Bayanlar Voleybol 3. Liginde mücadele edecek olan takımımız “BOR ÖMÜRPEN ŞEKERSPOR” ismi ile bulunacaktır. Firma sahibi aynı zamanda Firma Genel Müdürü Lütfü EDE hedef olarak Aroma Bayanlar Birinci Ligini gördüğünü söyledi. Bor Ömürpen Şeker spor kız takımı ile Niğde ilinde voleybola bakışta olumlu biçimde gelişiyor. Sporcular bizlerin başarı yeni gençlerimizin önüne açacaktır diyorlar.
 

ÖMER FETHİ GÜRER'in konu ile ilgili sitemizdeki köşe yazısı için TIKLAYIN...



Editör: TE Bilişim