Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünde il müdürü değişti. Niğde Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapan Harun Turhan yeni Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü olurken Metin Kaplan, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü olarak görevlendirildi.


Yeni müdür akademisyen ve sporcu

Yeni İl Müdürü Harun Turhan, 1962 doğumlu ve çift yüksek lisansa sahip. Lisans ve ilk yüksek lisansını Uludağ Üniversitesinde, ikinci yüksek lisansını ise Pamukkale Üniversitesinde tamamladı. Bir süre öğretmenlik yapan Turhan, 1995 yılında araştırma görevlisi olarak girdiği Niğde Üniversitesinde, Gençlik ve Spor İl Müdürü atanana kadar da Eğitim Fakültesinde Türkçe Eğitimi Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışıyordu. Bölüm başkan yardımcılığı gibi pek çok idari görevde bulunan Harun Turhan’ın spor geçmişi de bulunuyor. Bursa Forum- Metal Spor Kulübü lisanslı futbolcu olarak 5 yıl top koşturmuştu. Ayrıca Turhan’ın çok sayıda akademik çalışması, sempozyum bildirileri ve ulusal dergilerde yayınlanmış makaleleri bulunuyor.


Alpaslan Kavaklıoğlu’ndan başarı temennisi

Harun Turhan’a ilk tebrik ise AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu’ndan geldi. Gençlik Hizmetleri ve Spor alanlarında oldukça önemli hizmetlerin gerçekleşeceğini ve Niğde’yi spor açısından cazip bir il yapmayı hedeflediklerini belirtti. Spor salonlarının geliştirilmesi ve yeni yatırımlar sağlanması açısından önemli projeler hayata geçireceklerinin de altını çizen Kavaklıoğlu, yeni il müdürü atamasının Niğde’ye hayırlı olması temennisinde bulunarak Turhan’a yeni görevinde başarılar diledi. 


Editör: TE Bilişim