Niğde Üniversitesi  Erkek Hentbol Takımı, Tokat’ta düzenlenen Üniversitelerarası 2. Lig Hentbol Müsabakaları sonucunda grubunu lider tamamlayarak 1. Lige yükseldi.


Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Salonu’nda 3-7 Aralık 2013 tarihleri arasında düzenlenen müsabakalara Niğde Üniversitesi'nin  yanı sıra Bozok Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Hitit Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ve Mersin Üniversitesi’nin hentbol takımları katıldı.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu  Öğretim Görevlisi Celal Görgülüer'in antrenörlüğünde oynadığı tüm müsabakaları kazanarak grubunu lider tamamlayan üniversitemiz erkek hentbol takımı çapraz eşleşmelerde diğer grubun 1’incisi olan Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hentbol takımı ile final karşılaşmasına çıktı. Oldukça çekişmeli geçen müsabakayı kaybeden takımımız genel sıralamada 2’nci olarak Üniversitelerarası Hentbol 1. Ligine yükseldi.

Müsabakalar sonucunda 1. Gaziosmanpaşa Üniversitesi, 2. Niğde Üniversitesi ve 3. Kastamonu Üniversitesi olurken; bayanlarda 1. Gaziosmanpaşa Üniversitesi, 2. Bartın Üniversitesi ve 3. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi oldu.




Editör: TE Bilişim