Niğde Üniversitesi BESYO öğrencisi Emrah Kuş, Grekoromen Güreşde Dünya 3. Oldu.

 

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki Sport Arana'da yapılan Dünya Güreş Şampiyonası'nın son gününde, grekoromen stil 74 kiloda Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi Emrah Kuş Dünya Üçüncüsü oldu.

 

Birinci turda Belarus rakibi Aleksandre Dtemyanovich ile bir üst tura yükselmek için mücadele veren ve mücadelenin ilk devresini rakibine göre çok üstün tamamlayan Emrah Kuş, ikinci devreye 4-1 önde başladı. İkinci devrenin başında skoru 5-1'e getiren Kuş, rakibine 3 ihtar verdirdi ve karşılaşmayı hakem kararıyla galip bitirerek bir üst tura yükseldi.

 

İkinci turda ABD'den Andrew Thomas Bisek ile karşı karşıya gelen Kuş, rakibini 3-1 mağlup etti. Üçüncü turdaki Azeri Rafig Huseynov'u da aynı skorla mağlup ederek çeyrek finale yükselen Emrah Kuş, çeyrek finalde Ukrayna'dan Mykola Daragan'ı 4-3 yenerek son 4'e kalmayı başardı. Yarı finalde Kuzey Koreli Kim Hyeonwod'a sayı tuşuyla yenilen Emrah Kuş, bronz mücadelesinde de Finlandiya'dan Veli Suominen'i 8-0 sayı tuşuyla yenerek, dünya üçüncülüğünü elde etti.

 

Editör: TE Bilişim