19-24 Nisan 2014 tarihleri arasında Konya’da düzenlenen Rumi Çocuk Oyunları Mevlana Bisiklet turunda Ülkemizi  ilimiz adına temsil etmiş bulunan Milli Sporcumuz Yasemin Can 17 km lik kriteryum yarışında rakiplerinin kendisini sıkıştırmalarına bağlı olarak düşüşürülmüştür.

 

 

 Sporcumuz düşmesine rağmen yarışmaya tekrar devam ederek Ülkemizin Milli sporcuları arasında 2.olmuştur.

 

Uluslararası boyutta ise 4. olmuştur. Yarışmanın 2.etabında ise milli sporcumuz Yasemin Can uluslar arası düzeyde 4.cü Türkiye Milli takım sporcuları arasında 1.olmuştur.İlimizden Bisiklet branşında ilk Milli sporcunun çıkmasından gurur duydugunu ifade eden Özcan Kodaz Bisiklet branşında başarı elde edebilmek için  azim ve kararlılık içerisinde çok çalışmanın gerektiğini belirtti. Uluslararası Mevlana  Bisiklet Turunda İlimiz adına  Ülkemizi temsil eden ilk sporcunun Yasemin Can olduğunu ve aynı zamanda Bisiklet Branşında ilimizin ilk Milli sporcusununda Yine Yasemin Can  olduğunu belirten Bisiklet antrenörü Özcan Kodaz Uluslarası yarışta  ilklere  imza atmalarının mutluluğu  içerisinde olduklarını belirtti.

 

 

   Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan; Ulslararası Mevlana bisiklet turunda Türklerde 1.genelde ise 4. Olarak yarışı tamamlayan Milli sporcumuz Yasemin Can ve antrenörü Özcan Kodaz’ı başarılarından dolayı tebrik ederek İlimiz ve Ülkemiz adına daha büyük başarılar beklediklerini ifade etti.

 


Editör: TE Bilişim